dr. Bene Ildikó

2020.11.19. 15:39

Országos feladattal bízták meg a szolnoki kórház vezetőjét

Országos kórházfőigazgató-helyettes lett dr. Bene Ildikó, a Hetényi Géza kórház megbízott főigazgatója. Orbán Viktor miniszterelnök kinevezésről szóló határozata csütörtökön jelent meg a Magyar Közlönyben.

Szoljon.hu/V.B.E.

Dr. Bene Ildikó éveken át önkéntesként gyógyított.

Fotó: Mészáros János

A Országos Kórházi Főigazgatóságot keddi rendeletében hozta létre a kormány. Szerdán Jenei Zoltánt nevezte ki a miniszterelnök országos kórház-főigazgatónak. Csütörtökön pedig kinevezte helyetteseit, köztük dr. Bene Ildikót.

A főigazgatóság feladata az egészségügyi ellátórendszer működésének figyelemmel kísérése és a felülvizsgálatát érintő stratégiai kormányzati döntések megalapozása. Közreműködik az egységes és átlátható új nemzeti egészségügyi irányítási rendszer kialakításában. Kormányrendelet alapján veszélyhelyzetben részt vesz az állami fenntartású, egészségügyi szakellátást nyújtó intézmények irányításában. Felügyeli a megyei kórházakat, ellenőrzi a működést, költségvetési irányítást végez, szervezeti változásokat hagy jóvá, költségvetést tervez, fenntartói és működtetői jogköröket gyakorol. A helyettesek feladatait a főigazgatóság szervezeti és működési szabályzata határozza meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában