élelmiszerbank

2020.11.30. 17:30

Sokan adományoztak élelmiszereket a rászorulóknak Szolnokon

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület idén is megszervezte karácsonyi adománygyűjtését. Három napon keresztül – péntektől vasárnap estig – országszerte közel százhatvan település több mint kétszázötven áruházában várták a lakosságtól a tartósélelmiszer-adományokat.

Kovács Berta

Székely Linda (balra) és Kiss Kornélia adományait dr. Molnár Beáta és Jakabné Csombók Gabriella vették át az egyik szolnoki bevásárlóközpontban. A megyeszékhelyen is sokan gondoltak arra, hogy élelmiszerrel segítenek a rászorulóknak

Fotó: Kiss János

Az Élelmiszerbank akciójának célja, hogy az elhúzódó veszélyhelyzet okozta nehézségeket, az ünnepek alatt fokozottan jelentkező élelmezési problémákat enyhíteni tudja. Az Élelmiszerbank helyi partnerszervezeteként a Contact Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálat 2016 óta vesz részt a gyűjtésben. 2018-tól kezdve két nagyáruházban, egy francia és egy angol élelmiszerláncnál gyűjtik önkénteseik segítségével a tartós élelmiszert Szolnokon.

A hétvégi tapasztalatok azt mutatják, a vírushelyzet ellenére is megmaradt az adományozási kedv, már a péntek délutáni kezdéstől folyamatosan adták le az ajándékokat. Az ottjártunkkor épp adományát elhelyező Székely Linda is minden évben kiveszi a részét a segítségnyújtásból. Érintettként gyerekkora óta fogékony a hátrányos helyzetű és a fogyatékkal élő emberek nehézségeire, így minden olyan akcióban részt vesz, ahol segíteni tud.

Székely Linda (balra) és Kiss Kornélia adományait dr. Molnár Beáta és Jakabné Csombók Gabriella vették át az egyik szolnoki bevásárlóközpontban. A megyeszékhelyen is sokan gondoltak arra, hogy élelmiszerrel segítenek a rászorulóknak
Fotó: Kiss János

Dr. Molnár Beáta, a Contact Mksz elnöke elmondta, az idén összegyűlt élelmiszer-mennyiség sem maradt el a tavalyitól, a három nap alatt összegyűlt élelmiszer-mennyiség vasárnap kora délutánra már meghaladta a két tonnát. A Contact Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálat egyéb tárgyi adományokat is gyűjt az ünnepekre, így találkoztak olyannal is, aki ilyen felajánlását is a gyűjtőponton adta le.

Idén a Szolnoki SZC Vásárhelyi Pál Két Tanítási Nyelvű Technikum közösségi szolgálatot teljesítő diákjai segédkeztek a gyűjtésben, többen igen eredményesen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában