töklámpás

2020.11.02. 14:00

Szellemvadászatra várták a fiatalokat Rákóczifalván

Már hagyománynak mondható, hogy a városi könyvtár látványos és szórakoztató formában emlékezik meg a halloweenről.

Kovács Berta

Töklámpásokat, mécseseket is hoztak a felvonulók

Forrás: Beküldött fotó

Fotó:

A napokban szellemvadászatra és szelleműző felvonulásra hívták a gyerekeket. A most is sok érdeklődőt vonzó programok a járványveszély miatt idén a szabadban zajlottak, a kellő biztonsági intézkedések mellett. Sajnos kézműves-foglalkozást idén nem tarthattak, pedig bevett szokás volt, hogy a gyerekek ott készítik el estére a lampionjukat, mécsesüket vagy pókjukat és egyéb alkalomhoz illő figuráikat. A felvonuláshoz így most otthonról hozták a kellékeket.

A szellemvadászathoz a könyvtárosok az udvaron fonalakat – pókhálókat – húztak ki, erre aggattak fel kétszáz szellemet. A hangulat megteremtéséhez a kellő fényhatás is hozzátartozik, így a fákra lampionokat helyeztek ki, az udvaron mécsesek világítottak és még fáklyák is gondoskodtak a kellő világosságról. A két könyvtáros boszorkánynak öltözve fogadta a gyerekeket. A játék során a szellemeket kellett megkeresniük és begyűjteniük a résztvevőknek, amiért halloweenes cukorkákat kaptak.

Töklámpásokat, mécseseket is hoztak a felvonulók
Fotó: Beküldött fotó

Ezután felsorakozott a csapat, gyerekek és kísérő felnőttek egyaránt, hogy a polgárőrök felügyeletével felvonulásra induljanak a hozott mécsesekkel, lampionokkal, hogy elűzzék a rossz szellemeket. A Varsány Közösségi Háznál az ifjúsági csoport három, szellemnek öltözött tagja lepte meg őket, elbújva a fák között. Játékos formában őket is ­sikerült zajosan hazazavarni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában