Galériával

2020.11.26. 17:00

Szeretetdobozokat gyűjtenek a rászorulók részére Szolnokon

A szokásos jótékonysági süteményvásár a vírushelyzetre való tekintettel elmarad, de az ünnep közeledtével az adománygyűjtés a figyelem középpontjába kerül. A Magyar Református Szeretetszolgálat kezdeményezéséhez csatlakozva rászoruló családoknak gyűjtenek a megyeháza aulájában.

P. Pusztai Nóra

Fotó: Csabai István

– Nemes célt szolgál a Szeretetdoboz akció. A tervek szerint idén 2020 rászoruló gyermek vagy család részére juttatnak el csomagokat a megyehatárokon belül és azon túl is – tudtuk meg Hubai Imrétől, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnökétől.

A felhíváshoz csatlakozott dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és Szalay Ferenc polgármester is, akik csomagjaikat csütörtökön adták át a megyeházán.

– Általában advent kezdete előtt megnyílnak a vásárok, ahol különböző civil szervezeteknek lehetősége nyílik arra, hogy gyűjtést szervezzenek. Sorjáznak a jótékonysági programok. Ebben az esztendőben különleges időszakot élünk, a járványügyi rendelkezések nem teszik lehetővé a találkozásokat. Így talán még fontosabb, hogy segítsünk, ahol tudunk – emelte ki dr. Kállai Mária, országgyűlési képviselő.

– A tartós élelmiszerek, tisztálkodó- és tisztítószerek, mellett a városunkat jelképező pelikán is a dobozokba került – hangsúlyozta Szalay Ferenc polgármester, majd szót ejtett a családok és a kezdeményezés élére álló egyház szerepéről is.

– A térség hitélete rengeteget erősödött az elmúlt években, családok az egész nemzetnek biztos alapot adnak – tette hozzá.

Már eddig is több, mint húsz Szeretetdoboz érkezett, a felajánlásokat december 4-ig folyamatosan várják.

Az eseményen Hubai Imre elmondta, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat a saját készleteiből minden egyéni választókerületi képviselőnek kétezer maszkot ajánlott fel, annak érdekében, hogy olyan helyekre is eljusson, ahol eddig nem állt rendelkezésre. Dr. Kállai Mária át is vette a védőeszközöket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában