Tartanak a teszteredménytől a tiszabőiek

Nehéz helyzetbe került az ország legszegényebb településének tartott Tiszabő, jelenleg több, mint negyven igazoltan koronavírus-fertőzöttet találtak a kétezer lelkes községben, tizennégyen pedig eredményre várnak.

Molnár-Révész Erika

A problémát az okozza hogy sokan tiltakoznak a teszt ellen mert félnek a vizsgálat eredményétől, hiszen a pozitív teszt azt jelentené, hogy nem mehetnek dolgozni.

– Lakosaink többsége az építőipar területén helyezkedett el a fővárosban, napszámot vállal vagy közmunkában dolgozik. Ezeknek az embereknek nincsenek tartalékaik, így félnek attól, ha kiesnek a munkából nem lesz mit ennie a családnak–magyarázta a jelenség okát Bíró Zoltán, Tiszabő alpolgármestere. Hangsúlyozta, ettől senkinek nem kell tartania a településen.

– A település szinte minden tizennyolc év feletti lakosa részesül a koronavírus-járványtól függetlenül napi egyszeri meleg étkeztetésben a népkonyhán keresztül. Emellett, aki karanténba kerül és jelzi a Máltai Szeretetszolgálatnak telefonon, hogy rászorul a segítségre, az önkormányzat minden nap, amíg tart a karantén plusz élelmiszercsomagot szállít ki a számára–hívta fel a lakosok figyelmét az alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában