Beruházás

2020.11.09. 14:00

Felújítják a közkonyhát Tiszatenyőn

Még 2018-ban nyert közel negyvenmillió forintos támogatást közkonyhájának felújítására Tiszatenyő.

Molnár-Révész Erika

Gőzerővel zajlik a tenyői közkonyha felújítása, hamarosan újra főznek a térségnek

Fotó: Mészáros János

A beruházás viszont csúszott, olyannyira, hogy tavaly decemberben lejárt a pályázat határideje. A tavaly ősszel megválasztott új vezetés viszont kérelemmel fordult a Pénzügyminisztériumhoz, így az önkormányzat év végéig engedélyt kapott a határidő meghosszabbítására.

Ellenőrzést tartott a helyi közkonyhán, és ajánlásokat fogalmazott meg a további üzemeltetéssel kapcsolatban a NÉBIH még májusban.

– A felújítást ezen szempontokat figyelembe véve kezdtük meg, ami azzal járt, hogy a pályázatot újra kellett gondolnunk. A munkálatok így körülbelül egy hónapja kezdődtek, melynek során kicserélik a nyílászárókat, az épület belseje megújul a hidegburkolásnak köszönhetően, emellett a gépészet is, különös tekintettel a megfelelő páraelszívásra. Emellett szigetelik a konyha lapos tetejét is, és eszközbeszerzésre is sor kerül, például egy háromszáz literes főzőüstöt és melegen tartó edényeket vásárolunk a támogatásból – sorolta a fejlesztéseket Mező József polgármester.

Gőzerővel zajlik a tenyői közkonyha felújítása, hamarosan újra főznek a térségnek
Fotó: Mészáros János

A nyolcszáz adagos konyha nem csak Tiszatenyő intézményeit látja el melegétellel, de a kistérség egyéb településeire, és eladásra is főznek. A beruházás a tervek szerint három hét múlva készül-

het el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában