Újabb megyei osztályok kerültek karanténba

A tesztelések eredményének tükrében digitális oktatásra tértek át a Karcagi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kováts Mihály Általános Iskolai Tagintézményében.

Munkatársainktól

– Szerdától egészen december 4-ig online oktatunk a felsős évfolyamokon. Egy pedagógusnál koronavírus-fertőzést mutattak ki, további három karanténba került. Nem tudtuk kiosztani a helyettesítéseket sem, ezért vált szükségessé felsőben online oktatásra áttérni – mondta el érdeklődésünkre Plósz Csilla intézményvezető.

Korábban már beszámoltunk róla, a szolnoki Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnáziumban az őszi szünet óta egyre több a megbetegedés, a héten két pedagógus és egy technikai dolgozó gyorstesztje is pozitív lett.

– Az alsó tagozatoknál, a B épületben no­vemberben összesen hét kolléga volt érintett, a gyerekek között is magas a hiányzások száma, osztályok kerültek karanténba. Azért, hogy a folyamat megálljon, lépni kellett. Jeleztük a kialakult helyzetet az Emberi Erőforrások Minisztériumának, az alsó évfolyamokban digitális oktatást rendeltek el december 4-ig – részletezte Balog Zsolt, a szolnoki Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium igazgatója.

Hozzátette, az átfogó fertőtlenítésben a honvédség segítségét kérték, az előzetes jelzések alapján várhatóan jövő héten végzik el a munkát.

Mindeközben csütörtökön kiderült, hogy a kétpói óvodában is pozitív lett egy pedagógus tesztje. Hogy be kell-e zárni az intézményt, arról az Oktatási Hivatal dönt majd, a határozat megérkezéséig mára nevelés nélküli napot rendeltek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában