Változik a református istentiszteleti rend Szolnokon

A jelenlegi vészhelyzet miatt november 11-től újabb intézkedésig szünetelnek a szolnoki református egyház nyilvános alkalmai.

Szathmáry István

A református templom megújításáért való erőfeszítés összekovácsolt bennünket – mondja Végh Miklós lelkipásztor

Fotó: Fülöp Ferenc

Végh Miklós lelkipásztor arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy a Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnöksége felhívásának megfelelően a vasárnapi istentiszteletek délelőtt tíz órától interneten át, az egyházközség https://www.facebook.com/szolnokref honlapján kísérhetők figyelemmel.

Ugyanitt teszik közé az istentiszteletek videó-és hangfelvételét, továbbá írott formában olvasható szövegét. Emellett a korábbi gyakorlatnak megfelelően minden vasárnap ökumenikus istentiszteletet közvetít felvételről a Szolnok Televízió is. A lelkigondozás ebben az időszakban szintén online videóbeszélgetésen, vagy telefonon keresztül történik. A lelkészi hivatal hétfőn 9-től 12-ig és csütörtökön 13-tól 17-ig tart telefonos illetve e-mailes ügyeletet.

A feltétlen személyes találkozást igénylő ügyeket telefonos időpont-egyeztetés után ezekben az idősávokban lehet intézni a hatályos óvintézkedések felelős betartásával. Sürgős esetben egyeztetés alapján természetesen egyéb időpontot is lehet kérni. A temetési szolgálatokat a járvány idején érvényes óvintézkedések betartásával végzik. A Magyar Élelmiszerbankkal és az Aldi áruházzal együttműködésben a diakóniai szolgálat a járványügyi szabályok betartásával továbbra is végzi a pékáruk és zöldség-gyümölcs kiosztását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában