A bölcsődét és az óvodákat is bezárták Tiszafüreden

Számos óvodás tölti ezekben a napokban a számára elrendelt hatósági karantént Tiszafüreden. Egy most kiadott tájékoztatás szerint, újabb csoportok és bölcsődések csatlakoznak az otthonmaradókhoz.

Ujvári László

Forrás: Illusztrációfotó/Shutterstock

Az önkormányzati oktatás-nevelési intézmény jelenleg is hatósági házi karanténban lévő négy csoportjához december 3-tól újabb csoportok csatlakoztak. Erről szerdán tájékoztatta a nyilvánosságot a város önkormányzata.

Pozitív koronavírus teszt miatt rendeltek el tíznapos otthonmaradást a Tiszafüredi Óvodák Cseperedő tagóvodájában a Napsugár és a Szivárvány csoportokba járó gyermekek részére. Ugyanez a helyzet a Tiszafüredi Bölcsőde Katica és Pillangó csoportjai által érintett apróságok esetében.

Tájékoztatójában a helyhatóság aláhúzta: A gyermekétkeztetést házhozszállítással biztosítja a szolgáltató, egyszer használatos dobozban minden nevelési-gondozási napon, változatlan térítési díj mellett. Az igényeket vagy lemondási szándékot a 351-288 vagy 351-298-as telefonszámon jelezhetik.

Nem ezek az első csoportok, amelyek házi karanténban kerültek, éppen a számukra kiszabott otthonmaradást tölti a Tiszafüredi Óvodák Nyitnikék tagóvodájának négy csoportja. Esetükben november 26-án rendeltek el tíznapos rendkívüli szünetet, szintén az óvoda munkatársai körében végzett tesztelés során tapasztalt néhány pozitív eredmény okán. December 5-én jár le a kényszerpihenőjük, a tervek szerint a Mikulás már az óvodában látogatja meg őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában