Magyar Falu Program

2020.12.29. 07:00

A járvány ellenére sem álltak le a beruházások Tiszaderzsen

Bár a koronavírus elleni védekezés milliókat emésztett fel, összességében eredményes évet hagy maga mögött a falu. A folyamatban lévő beruházások folytatódni tudtak és több pályázaton is sikerrel szerepelt az önkormányzat.

Ujvári László

SZEREPLŐ: Fótosné Czeglédi Zsuzsanna, Tiszaderzs polgármestere HELYSZÍN: polgármesteri iroda, Tiszaderzs DÁTUM: 2020. december 17. KÉSZÍTŐ: Ujvári László

Fotó: Ujvári László

– A járvány határozta meg a mindennapokat, ami teljesen új helyzet elé állított bennünket is. Két-hárommillió forintot fordítottunk a szükséges eszközök és védőfelszerelések beszerzésére, ettől függetlenül a költségvetésünk mindvégig stabil maradt – magyarázta Fótosné Czeglédi Zsuzsanna polgármester.

A Belügyminisztérium támogatása révén új aszfaltburkolattal látták el a Május 1. és Béke utakat. A napokban fejezik be az orvosi rendelő tetőcseréjét, mely a Magyar Falu Program keretében valósulhat meg.

– Hazai forrásból újulhat meg hamarosan az óvoda épülete, melyre huszonnyolcmillió forintot nyertünk el, majd további kilencet az ovikonyha felújítására – részletezte.

Fótosné Czeglédi Zsuzsanna tiszaderzsi polgármester
Fotó: Ujvári László

– A Magyar Falu Programban mind a hat kérelmünket pozitívan bírálták el, így többek között orvosi eszközök beszerzésére, elhagyott ingatlan megvásárlására és a temető korszerűsítésére egyaránt lehetőségünk nyílik – sorolta.

Karácsony előtt ötezer forint értékű élelmiszercsomagot juttattak el minden háztartásba. Ezekben többnyire helyi és környékbeli termékek lapultak: például tiszaörsi száraztészta, tiszaigari méz, tiszafüredi bejgli, tiszaszentimrei paprika, vagy tomajmonostori tej és tejföl.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában