Európai Hulladékcsökkentési Hét

2020.12.05. 07:00

A környezet óvását helyezték fókuszba Jászberényben

A Jászkerület Nonprofit Kft. is csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Hét programsorozathoz november utolsó hetében.

Illés Anita

A kezdeményezés célja, hogy felhívják a figyelmet a tudatos hulladékgazdálkodásra, a hulladékmennyiség csökkentésére, az anyagok újrahasznosítására, valamint a termékek újrahasználatára. Minden évben más-más téma áll a fenntartható jövőért indított szemléletformáló hét középpontjában. Ezúttal a láthatatlan hulladékokra fókuszáltak, melyek olyan, a gyártás során keletkezett hulladékok, amiket nem láthatunk a termék megvásárlásakor.

Mivel a koronavírus-járvány miatt a Jászkerület nem tudott személyes jelenléten alapuló programokat szervezni, ezért egy héten keresztül a közösségi oldalon és egyéb nyilvános felületeken osztott meg környezettudatos tippeket. Környezetbarát ötletekkel és hasznos tanácsokkal ösztönözték a jászberényieket a hosszú távú hulladékcsökkentésre, illetve arra is, hogy az élhetőbb, tisztább környezet érdekében figyeljenek fogyasztási szokásaikra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában