rajz

2020.12.20. 17:00

A megyebeli diákok jól szerepeltek a versenyen

Lezárult az Országos Tűzmegelőzési Bizottság idei alkotói pályázata, amit az előző évek hagyományait követve, immáron hetedik alkalommal hirdettek meg. A bizottság olyan alkotásokat várt, amelyeken keresztül az óvodások és az iskolások megmutatták, hogyan látják a tűzmegelőzést és a tűzvédelmet, a tűzoltói hivatást.

Czakó Nóra

A tízéves Hajdú Zsófia a díjjal

Forrás: Katasztrófavédelem

A területi fordulóra megyénkből százhetvenhárom művet küldtek be az iskolások és óvodások, a legkülönfélébb kategóriákban. Az első helyezett alkotások az országos versenyen is megmérették magukat, melynek díjátadóját a kö­zelmúltban online formában tartották.

A tízéves Hajdú Zsófia a díjjal
Fotó: Katasztrófavédelem

Németh Ádám megyei katasztrófavédelmi sajtószóvivő hírportálunknak elmondta, megyénkből ketten értek el országos első helyezést.

A szabadkézi rajz kategória első korcsoportjában a túrkevei Petőfi Sándor Általános Iskola tízéves tanulója, Hajdú Zsófia, valamint az egyéb kézműves alkotás kategória második korcsoportjában Sóti Dorottya Sára, a karcagi Nagykun Református Általános Iskola diákja utasított mindenkit maga mögé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában