Galériával

2020.12.09. 17:30

Adományok ezrei értek célba megyénkben

Szörp, müzliszelet, maszkok, kézfertőtlenítők. Adományok ezrei értek célba szerdán. Nemcsak a gyerekekre, hanem a felnőttekre is gondolva a szolnoki és karcagi kórház dolgozóinak élménykerékpározásra feljogosító utalvány jutott, az megyeszékhely óvodáiba játékok és tartós élelmiszerekből álló csomagok kerültek.

Munkatársainktól

Fotó: Nagy Balázs

A Szolnok Városi Óvodák egy adományozó szervezettel közösen már évek óta támogatják azokat a családokat, akiknek a karácsonyi időszakban ez nagy segítséget jelent. Az összegyűlt csomagokat szerda délelőtt szállították ki a Szapáry úton található székhelyről a tagintézményekbe. A kezdeményezést a „Minden gyermek fontos” Családbarát Egyesület is támogatta.

– Az adományozó szervezet Szolnokon, illetve Szolnok környékén majd ezer ajándékcsomagot szeretne átadni a közeljövőben. Ebből hozzánk 341 darab került, amelyek apróságokat, meglepetéseket rejtenek – mondta hírportálunknak Hanó Jánosné, a Szolnok Városi Óvodák tanügyigazgatási igazgatóhelyettese.

– Emellett intézményünk alkalmazottai tartós élelmiszerekkel is támogatják a nehéz sorsú családokat. Az ajándékdobozokat és a csomagokat a Szolnok Városi Óvodák tizenkilenc tagintézményének gyermekei kapják meg.

Élménykerékpározásra feljogosító utalványt kaptak a kórház dolgozói

Száz palack szörpöt, hatvan darab müzliszeletet, ötven élménykerékpározásra feljogosító utalványt, illetve mesekönyveket adományozott a Tisza-tavi Kerékpáros Centrum és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés a Hetényi Géza és a Kátai Gábor Kórház dolgozóinak és a bent gyógyuló gyermekeknek.

Az adományokat Molnár Péter, a Tisza-tavi Kerékpáros Centrum üzemeltetését ellátó cég vezetője valamint Hubai Imre, a megyei közgyűlés és a Tisza-tó térségi Fejlesztési Tanács elnöke adta át a kórház udvarán.

– Számos olyan gyermek gyógyul itt, a Hetényi Géza Kórházban, akiknek a közgyűlés által készített Mesélő című kiadvány segítheti a gyógyulását, felépülését. Azokra a munkatársakra is gondoltunk, akik a nap huszonnégy órájában teljesítenek szolgálatot. Az ő kisgyermekeik is valószínűleg örömmel fogják lapozgatni ezt a könyvet – mondta Hubai Imre elnök.

Az adományokat a kórház nevében Piroska Miklós fejlesztési igazgató, dr. Kudrjavcev Anatolij orvosigazgató, valamint Kelemen Éva ápolási igazgató vette át.

– Mindenképpen jó helyre kerülnek ezek az adományok, a kerékpáros utalványokat olyan dolgozók kapják majd, akik kiemelt szerepet vállaltak a feladatellátásban a mostani, vészterhes időkben – köszönte meg az adományt Piroska Miklós fejlesztési igazgató.

A kitartó és lelkiismeretes munkáért kapták az adományt a karcagi Kátai Gábor Kórház dolgozói is.

– Szabadidős kikapcsolódására gondoltunk a mai napon – kezdte a karcagi Kátai Gábor Kórházban az adományok átadásakor kedden délelőtt Hubai Imre.

– Nagyon fontos a kórházi dolgozók egészség- és energiaszintjének visszatöltése ebben a rendkívüli helyzetben, ezt segíti a mai támogatói adomány.

– Azért tartottuk fontosnak, hogy ilyen adományt hozzunk, mert az egészségügyi dolgozóknak nagy szükségük van a kikapcsolódásra. Rájuk hetek óta nagy teher hárul, így szerettünk volna egy kis mosolyt csalni az arcukra. Ha vége lesz ennek a járványnak, jöjjenek el kerékpározni családjukkal a Tisza-tóra. Erre szólnak az élményjegyek – részletezte Molnár Péter, a Tisza-tavi Kerékpáros Centrum üzemeltetését ellátó cég vezetője. Az adományokat Nagyné László Erzsébet főigazgató vette át.

Három egyesület fogott össze a szolnoki kistérségben élőkért

A Contact Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálat mint megyénk Élelmiszerbank koordinátora, a Tiszavárkonyért Kulturális Egyesület és a tavaly alakult Magyar Ízőrzők Gasztrokulturális Egyesülete szerdán Tiszavárkonyban, Vezsenyen, Nagykörűben és Besenyszögön tartós élelmiszert tartalmazó csomagokat és ruhaadományt is osztott. A körútra elkísértük őket.

– Mindhárom egyesületnek megvan a saját ügyfélköre. Idén a karácsonyi gyűjtésünk során rengeteg tartós élelmiszerhez jutottunk, úgy gondoltuk, hogy a kistérségbe is hozzunk adományokat – számolt be akciójukról dr. Molnár Beáta, a Contact Mksz elnöke.

– Olyan rászoruló családoknak nyújtunk ezzel segítséget, akiket a települések polgármesterei rászorultsági alapon választottak ki.

Hegedűs István Tiszavárkony polgármester nyilatkozta: öt családot mellett döntöttek, akik szerény körülmények között, de tisztességgel nevelik gyermekeiket. Az egyik támogatott valójában tiszajenői, de a mi intézményeinkbe hordja át a gyerekeit.

Tiszavárkony-Szőlőkben élő Cseh Mihályné a férjével három gyermeket nevel.

– Megkönnyeztem, mikor a polgármester felhívott a hírrel, mivel ritkán kapok ilyen segítséget – árulta el.

– Megtisztelő, hogy gondoltak ránk is, nagyon hálásak vagyunk – fogadta a csomagokat a tiszajenői Adorjánné Reményi Dorina. – Sajnos nyáron váratlanul elhunyt a férjem, így egyedül maradtam három kisgyerekkel. A tartós élelmiszer mindig jön.

Az adományozók Vezsenyben, Nagykörűben és Besenyszögön három-három család ünnepét tették szebbé az élelmiszercsomagokkal.

Maszkokat, kézfertőtlenítőket ajánlottak fel a nagycsaládosoknak

– A programjaink nagy része az online térbe költözött át, így nem volt szükségünk a beszerzett maszkokra és kézfertőtlenítőkre. Úgy gondoltuk a legjobb helyen a több gyermeket nevelő családoknál lennének ezek, így megkerestük a szolnoki Nagycsaládosok Egyesületét – mondta Veresné Péter Judit, Szolnok Térségi Család és Karrierpont szakmai vezetője.

Mosható textil maszkokat, kézfertőtlenítőket, lufikat, színezőket és egyéb ajándéktárgyakat vehetett át az Ady Endre úti irodában Versegi Mónika, az egyesület elnöke.

Fővárosi intézményeknek adományoztak

A Jászságból negyven tonna adventi élelmiszer-adományt szállítottak a minap Budapestre. Szatmári Zoltán, a jászberényi székhelyű Szatmári cégcsoport vezetője huszonötezer kilogramm lisztet és tizenötezer liter tejet adott át Varga Mihály pénzügyminiszternek és Gór Csabának, a II. kerületi Fidesz-KDNP frakció vezetőjének. Az eseményről a pénzügyminiszter számolt be közösségi oldalán. A felajánlást a második és harmadik kerület harminckét intézményébe juttatják el. Első körben a Budai Irgalmasrendi Kórház kapott az adományból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában