TISZASZENTIMRE

2020.12.08. 14:00

Büszke az eredményeikre, de tudja, sok még a teendő

Közel másfél évtizede vezeti a kétezer lelkes Tiszaszentimre mindennapjait Koczúrné Tóth Ibolya, aki idén augusztusban vehette át az év polgármestere elismerést Szolnokon.

Ujvári László

Az embereknek tudniuk kell, mi húzódik a döntések hátterében – vallja Koczúrné Tóth Ibolya

Fotó: Ujvári László

– Szerencsésnek mondhatom magam, mert sohasem az elismerésért dolgoztam, ennek ellenére mindig felfigyeltek a munkámra, és elismerték azt – mondta Koczúrné Tóth Ibolya.

Az elmúlt tizennégy évben számos díjjal jutalmazták. Öt ízben megkapta például a Belügyminisztériumtól a települési közfoglalkoztatási program kiemelkedő szervezéséért járó címet. Volt az Év Tisza-tavi polgármestere 2014-ben, sőt, miniszteri dicséretet is kapott.

– Kivétel nélkül minden elismerés átvételekor arra gondoltam, hogy ez nemcsak nekem szól, mert én az emberek bizalmát élvezve dolgozhatok – magyarázta.

– Felmerül ilyenkor a kérdés, hogy kinek tartozom köszönettel? Elsősorban Tiszaszentimre és Újszentgyörgy lakóinak, mert többször is lehetőséget adtak, hogy értük, velük együtt dolgozhassak – fűzte hozzá a 2006 óta minden ciklusban megválasztott településvezető.

Vallja, hogy nem lehet visszaélni az emberektől kapott bizalommal. Döntéseivel meghatározza a település hétköznapjait, ezért fontos, hogy következetes legyen. Alapvetőnek tartja, hogy mindenről megfelelő módon, időben és érthetően tájékoztassa a közvéleményt, mert el kell juttatni az információt a lakosokhoz.

– Ezt csak így lehet. Tisztán, egyenesen, őszintén. Az embereknek tudniuk kell, mi és miért történik, mi húzódik meg egyes döntések hátterében – hangsúlyozta.

Büszkeséggel tölti el, hogy 2006 óta nagy változáson ment át Tiszaszentimre és Újszentgyörgy. Például az előző önkormányzati ciklusban (2014 és 2019 között) csaknem hatmilliárd forint fejlesztési forrás érkezett a településre. Bár ennek jelentős része, mintegy másfél milliárd forint a szennyvízhálózat megvalósítását érintette, minden területen sikerült előrelépniük.

– Sosem gondoltam volna, hogy ennyi fejlesztést fogunk megvalósítani. Minden intézményünk megújult, számos út kapott új burkolatot. Elégedett vagyok az eddig elért eredményekkel, de azt is látni kell, hogy egy településen mindig van megoldandó feladat, sohasem mondhatjuk azt, hogy készen vagyunk – összegzett az Év polgármestere.

Az embereknek tudniuk kell, mi húzódik a döntések hátterében – vallja Koczúrné Tóth Ibolya
Fotó: Ujvári László

Fiatalon pedagógusnak készült, ennek megfelelően Jászberényben, majd Nyíregyházán végezte a főiskolát. A tiszaszentimrei általános iskolában kezdte pedagógusi pályáját, volt igazgatóhelyettes, majd az óvoda, iskola és művelődési ház összevont intézménye, az általános művelődési központ vezetője lett.

– Még 1991-ben hoztam létre a Tiszaszentimrei Gyermekekért Alapítványt, mely a mai napig működik. Egészen a felsőoktatásig támogatjuk és segítjük a tiszaszentimrei, valamint újszentgyörgyi gyerekeket, fiatalokat – ismertette büszkén. Ezt tartja pályája egyik legnagyobb eredményének.

Kollégái győzték meg, hogy 2006-ban induljon el az önkormányzati választáson. Sokáig hezitált, míg meghozta a döntést. Három nappal a határidő lejárta előtt egy szórólapon kérte a helyieket, hogy juttassák el hozzá ajánlószelvényeiket, amennyiben támogatják az indulását.

– Megható volt látni, ami ezután következett. Elsírtam magam, mikor egyik nap hazaértem, mert egy, a kerítésre akasztott szatyorban lógott a részemre összegyűjtött rengeteg ajánlószelvény – mesélte a nem hétköznapi élményt. Az erős visszacsatolás pedig eloszlatta minden korábbi kételyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában