Jászkunság

2020.12.21. 17:30

Ezekre a cikkekre kattintottak olvasóink a legtöbbször januárban

Egy második világháborús bombát találtak Szolnokon, Mezőtúron született megyénk első babája 2020-ban, két gyalogost is elgázoltak Szolnokon – többek között ezek is szerepeltek január legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

Fotó: Csabai István

Közeledik a 2020-as év vége, így összegzésképpen január 1-ig minden nap egy-egy cikkben foglaljuk össze, mely hírekre kattintottak leginkább olvasóink az adott hónapban. Első cikkünkben január öt legolvasottabb hírével jeletkezünk.

1. Póráz nélkül tilos kutyát sétáltatni a közterületeken

A kutyatartás alapvető szokásai közé tartozik a négylábúak átmozgatása, sétáltatása. A legtöbben pórázon viszik az ebet, mások bíznak saját magukban és kedvencükben, így fizikai kapcsolat nélkül róják az utcákat, ösvényeket. Előbbi szabályos, utóbbi kockázatos, főleg, ha lakott területről van szó. Azzal pedig kevesen vannak tisztában, hogy az ebek sétáltatására is vonatkoznak előírások.

Fotó: Csabai István

2. Bombát találtak Szolnokon

A Víz- és Csatornaművek Koncessziós ZRt. munkatársai, földmunka végzése során január 17-én Szolnokon, az Ady Endre – Sarló utak kereszteződésében kiemeltek egy vélhetően II. világháborús robbanótestet.

3. Autók közül lépett ki egy gyalogos Szolnokon, elütötték

A Szolnoki Rendőrkapitányság szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást egy szolnoki lakos ellen. A 23 éves férfi január 2-án gyalogosan közlekedett Szolnokon, mely során az úton parkoló járművek között – megfelelő körültekintés nélkül – az úttestre lépett, és egy arra szabályosan közlekedő gépjármű vezetője elütötte.

4. Elsőbbségadás elmulasztása miatt gázoltak el egy szolnoki nőt

Egy szolnoki lakos közlekedett gépkocsijával Szolnokon, a Thököly úton január 13-án. A 44 éves férfi a gépjárművel nem adott elsőbbséget a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen egy 67 éves nőnek és elütötte.

5. A túri kórházban született megyénk újévi csemetéje

Január 1-jén, este nyolc óra ötven perckor látta meg a napvilágot megyénk idei első kisbabája, méghozzá a Mezőtúr Városi Kórház és Rendelőintézet szülészetén. Kiss István 3910 grammal és 52 centiméterrel született a család harmadik gyermekeként.

István a Kiss család harmadik gyermeke
Fotó: Szabó Ferenc

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában