Jászkunság

2020.12.26. 17:00

Ezekre a cikkekre kattintottak olvasóink a legtöbbször júniusban

Kiszámította a járványhelyzet végét dr. Gábori József, megtelt vízzel a szolnoki Széchenyi lakótelep aluljárója, robbanás történt egy karcagi üzemben – többek között ezek is szerepeltek június legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

Fotó: Mészáros János

Közeledik a 2020-as év vége, így összegzésképpen január 1-ig minden nap egy-egy cikkben foglaljuk össze, mely hírekre kattintottak leginkább olvasóink az adott hónapban. Következő cikkünkben június öt legolvasottabb hírével jeletkezünk.

A Laki Kálmán-díjas matematikussal, dr. Gábori Józseffel hírportálunk arról beszélgetett, hogy a számokra alapozva meg tudja mondani, relatíve mikor várható hazánkban a járvány vége. Gábori József nem jóslatokba bocsátkozott, hanem a hírekben felsorolt adatokat táblázatban rendszerezte, és az efféle számításokhoz rendelt Gauss-féle eloszlásfüggvényt alkalmazta a problémamegoldásra.

Dr. Gábori József szolnoki matematikus a napi jelentéseket felhasználva végezte el a számítást
Fotó: Beküldött fotó

Szolnokot nagy vihar érte el június 14-én, délután 15 óra körül, amelynek következtében nagy mennyiségű csapadék, néhol jég is esett. A Széchenyi lakótelepen az aluljáró megtelt vízzel, így a közlekedés veszélyessé vált, ezért a rendőrség az aluljáró mindkét oldalát lezárta.

Fotó: Mészáros János

Robbanás történt június 3-án Karcagon, egy József Nádor úti üzem pellet-előállító részegységében. Az esethez a karcagi hivatásos tűzoltók vonultak ki. A helyszínre a mentőszolgálat munkatársai is érkeztek.

Fotó: Daróczi Erzsébet

A Szolnoki Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya eljárást folytatott egy ismeretlen személy ellen, aki május 8-án a szolnoki Tallinn városrésztől induló és a Görbe út felé tartó, Zagyva-folyó melletti gátszakaszon elhelyezett, nyitott állapotú sorompó oszlopai közé drótot feszített ki.

A Szolnoki Rendőrkapitányság júniusban eljárást folytatott Kolompár Eszmeralda Rozália eltűnése ügyében. Az 13 éves szolnoki lány június 6-án délután órákban szülei szolnoki lakásából engedély nélkül ismeretlen helyre távozott.

Fotó: police.hu

Előzmények:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában