pályázati forrásból

2020.12.17. 07:00

Fejlesztésekről tájékoztattak Rákóczifalván

A településen zajló beruházások részben már lezárultak, részben pedig befejezésükhöz közelednek – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, melyet a falvai fejlesztésekről tartottak szerdán, a helyi általános iskola udvarán.

Hartai Gergely

Fotó: Mészáros János

Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő a programon arról beszélt, nemrég fejeződött be az orvosi rendelő felújítása. Számos fontos fejlesztés azonban még folyamatban van.

– Látni kell, hogy a szolnoki tankerület szervezésében megújul az iskola, folytatódik a tornaterem megújítása. Turisztikai fejlesztés zajlik a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon belül, emellett folyik a főtér és a piaccsarnok rendbetétele – fogalmazott a parlamenti képviselő.

Az eseményen az is elhangzott, hogy a tankerület az elmúlt időszakban jelentős összeggel támogatta az iskolát. 2018-ban tizenhétmillió forintot fordítottak az intézmény új klubhelyiségének kialakítására, valamint kerékpártárolók kiépítésére. Létrehoztak ugyanakkor KRESZ-pályát, és az iskolaudvaron a szilárd burkolat egy részének cseréje is megvalósult.

Míg idén arra adódott lehetőség, hogy elvégezzék a nyílászárók cseréjét, melynek összege huszonötmillió forintot tett ki. Ezzel együtt a belső burkolatcsere egy része is megtörtént, mintegy négymillió forint értékben. A tájékoztató zárásaként dr. Túróczi Imre polgármester köszönetet mondott a település mindennapjait érintő fejlesztési lehetőségekért. Hozzátette, a jövőben a belterületi utak fejlesztésére fókuszálnak.

– Bízunk benne, hogy segítséggel, de hamarosan előre tudunk lépni ezen a téren is – összegezte szavait.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában