JÁSZKUNSÁG

2020.12.21. 14:00

Gördülékeny volt a tanítás a szakképzési centrumnál

Szem előtt tartották, hogy minden tanulót elérjenek valamilyen úton.

P. Pusztai Nóra

– Az oktatók már szeptemberben létrehozták a neten az úgynevezett class­roo­mo­kat annak érdekében, hogy felkészüljenek a váltásra. Belső továbbképzéseken vettek részt, a munka során a tavaszi időszak tapasztalatait is beépítettük. Fontos volt, hogy minden tanulót el tudjunk érni, frissítettük az adatbázisunkat és felmértük az eszközökkel való ellátottságot – vázolta megkeresésünkre a folyamatot Pogány Attila, a Szolnoki Szakképzési Centrum kommunikációs referense.

A tanulók életkörülményei, a családok eszközellátottsága nem egyforma. Százharmincnégy tanulójuk kért és kapott számítógépet, laptopot, tabletet otthoni használatra.

– Azoknak a diákoknak, akik internet hiányában az online oktatásba nem tudnak bekapcsolódni, az intézmény postázza a tananyagot és a feladatokat. Minden oktató rendelkezik az online oktatáshoz szükséges eszközökkel – részletezte, majd kitért a gyakorlati oktatás megszervezésére is.

– Az intézkedéseket betartva, kis csoportokban valósulnak meg a gyakorlati foglalkozások. A személyes jelenlétet igénylő gyakorlati órák esetében a lehető legkevesebb diák van egyszerre jelen, vonatkozik ez a külső duális partnerekre és a tanműhelyekre is.

A diákoknak igény esetén kollégiumi ellátást biztosítunk, ezt huszonketten igénybe is vették – emelte ki Pogány Attila.

Tanulók és pedagógusok ezrei örülhetnek a téli szünetnek, akadnak intézmények, ahol már pénteken elkezdődött a pihenés. Szutorisz-Szügyi Csongor, a Szolnoki Tankerületi Központ igazgatója elmondta, hogy a fenntartásuk alá tartozó intézmények közül vannak olyanok, melyekben a járvány miatt már pénteken sem kellett menni. Az iskolák nagy részében viszont hétfőtől kezdődött a téli szünet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában