ellátás

2020.12.10. 07:00

Hétfős bölcsőde segíti a családokat Jászboldogházán

Januártól várják a kicsiket az új intézményben.

Illés Anita

Az önkormányzat tervei szerint január 1-jétől megkezdheti működését a hétfős minibölcsőde a településen. Korábban nem volt bölcsőde a faluban, ezért a három év alatti gyermekek szakszerű gondozását és nevelését biztosító ellátás megszervezésével új lehetőséget és segítséget biztosítanak a családoknak.

– A pályázati forrásból megvalósuló fejlesztéssel az óvoda egy részét alakítottuk át, ahol bölcsődei csoportszobát és hozzá tartozó szociális blokkot, valamint udvart hoztuk létre – tájékoztatott a beruházásról Szűcs Lajos polgármester. A projekt részeként bútorokat, eszközöket is beszereztek a gyerekek ellátásához.

Megtudtuk, hogy a szülők már kérhetik gyermekük felvételét a hétfős mini­bölcsődébe. Azokat a kicsiket fogadják, akik 2021. január 1-jén betöltötték a tizennyolcadik hónapot, és a hároméves kort még nem érték el. A bölcsődei térítési díjakat a család egy főre eső jövedelme alapján állapítják meg, a gyerekek felvételéről az önkormányzat szociális és egészségügyi bizottsága dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában