kezdeményezés

2020.12.21. 20:00

Idén is sok gyereknek jut ebéd a szünetben Mezőtúron

Közel háromszáz kiló tartós élelmiszert gyűjtöttek össze a napokban az egyik mezőtúri áruházban, az adományokat a városban élő kisgyermekek és családjaik kapják majd. A gyűjtés mellett folytatódik az immár hét esztendeje működő kezdeményezés, melynek keretében rászoruló gyermekeket látnak el háromfogásos meleg ebéddel a téli szünet idején.

Rimóczi Ágnes

Körmöndi Andrea és Juhász Patrik is várták az adományokat. Összesen 275 kiló tartós élelmiszer gyűlt össze

Forrás: Beküldött fotó

– Hét évvel ezelőtt kezdtük, mostanra megszereztük a rutint, hogy minden esztendőben működhessen ez az akció egy helyi vendéglő segítségével. A teljes téli szünet idején húsz-huszonöt gyermek kap háromfogásos ebédet, illetve hideg élelmet a támogatásoknak köszönhetően – foglalta össze Metzker Krisztina. A kezdeményezés koordinátora hozzátette: tartott tőle, hogy a mostani helyzetben hogyan tudják megoldani a gyermekélelmezést, de szerencsére nem lesz gond

– A helyi Szőlőfürt vendéglő készíti minden évben az ebédet, idén a kiszállítást is vállalták. Az akció lényege, hogy bárki, aki úgy érzi, hogy megteheti, vásárolhat ötszáz forintért egy menüt, ami egy kisiskolás gyerek ebédjét jelenti.

Természetesen, ha valaki ezer forintot fizet, az két gyereket „ebédeltet meg”. Nyitvatartáson kívül és vasárnap ennek megfelelően hideg élelmet biztosítunk a gyerekeknek. Ez utóbbit többek között abból állítjuk majd össze, amit a napokban a Vöröskereszt helyi szervezetével karöltve gyűjtöttünk az egyik élelmiszerüzletben – foglalja össze Krisztina.

– Volt, aki egy kiló lisztet tett a kosárba, akadt, aki többet. Igazából nem a mennyiség számít. Én mindenkinek nagyon hálás vagyok, aki kicsivel is hozzájárult. És nagyon köszönöm a Vöröskereszt munkatársának, Körmöndi Andreának, valamint a segítőnknek, Juhász Patriknak. Együtt vártuk a felajánlásokat, amik szépen gyarapodtak. Összesen 275 kilogramm tartós élelmiszer gyűlt össze, mely a mezőtúri gyerekekhez jut majd el – meséli a hölgy, aki szerint összetartó a város lakossága, sokan szívesen segítenek.

Körmöndi Andrea és Juhász Patrik is várták az adományokat. Összesen 275 kiló tartós élelmiszer gyűlt össze
Fotó: Beküldött fotó

Persze mindig vannak kétkedők is. Ahogy Krisztina meséli, kapott egy véleményt a gyűjtéskor, miszerint koldulnak. Egy pillanatra elgondolkodtatta ez a megjegyzés, de aztán megtalálta a választ.

– Szerintem, ha segíteni akarsz, az nem koldulás, és azok az emberek, akik segítettek, sem ezt látták benne. Én azt vallom, hogy cselekedni kell! Annyi jó ötlet van a világban, de sokszor csak beszélnek róla, pedig a megoldás az, hogy tenni, lépni kell. Öröm számomra, hogy azért sokan vannak, akik cselekednek is – teszi hozzá.

Külföldről is érkezik segítség

A hét éve működő segítő akcióhoz szerencsére minden évben csatlakoznak, sokan gondolják úgy, hogy szeretnének és tudnak is segíteni. Vannak olyanok, akik nem helyben, helyből segítenek, így pénzbeli támogatást nyújtanak.

– Vannak már „régi motoros” támogatóink, akik minden évben gondolnak a mezőtúri gyerekekre. Németországból rendszeresen segít a mezőtúri származású Tóth Antal és felesége. Angliából pedig minden esztendőben különleges édességeket, csokoládét küld a szintén Mezőtúrról induló Birner Edit és férje – sorolja a támogatókat a teljesség igénye nélkül Metzker Krisztina.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában