Megjelent a legújabb adatokkal az országos szennyvíztérkép

Megyénk a közepesen érintett területek közé tartozik, az adatok mérsékelt fertőzöttséget mutatnak.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A központ honlapján közzétett megállapítás szerint a 49. heti eredmények alapján lassul a járvány terjedési sebessége országosan. A Nemzeti Népegészségügyi Központ hetente adja közre a szennyvízből kimutatott koronavírus örökítőanyag jelenlétének és változásának adatait országszerte.

Megyénkben az adatok a világos sárgával jelzett stagnálást mutatják. A mért koncentráció értéke mérsékelt.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ felhívja a figyelmet, hogy továbbra is számos tünetes és tünetmentes személy üríti a vírust, és a koronavírus az ország egész területén jelen van. A jelenlegi kedvező tendencia fenntartásához elengedhetetlen a járványügyi szabályok betartása, különösen igaz ez a karácsonyi időszakban.

Így különösen a másfél méteres védőtávolság betartása, a maszkviselés, a kézmosás, kézfertőtlenítés, a kijárási korlátozások betartása. Bárki, akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát – áll a Nemzeti Népegészségügyi Központ közleményében.

Fotó: nnk.gov.hu
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában