Galériával

2020.12.10. 11:53

Munkájuk nélkülözhetetlen: kiváló szakembereket díjaztak Szolnokon

Szűk körben adták át a szociális területen tevékenykedők elismerésére alapított díjakat csütörtökön délelőtt Szolnokon, a városházán.

Molnár-Révész Erika

Fotó: Nagy BalŠzs

Átadták a kiemelkedő karitatív és szociális tevékenységet elismerő Adorján Ildikó-díjakat csütörtök délelőtt a városházán. A díjat idén Deák Sándor, a polgármesteri hivatal Szociális és Integrációs Osztályának nyugalmazott osztályvezetője, illetve a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulásának Egyesített Szociális Intézménye kapta. A díjat Horváth Erika, az intézmény igazgatója vette át.

Szolnok 2007-ben, a város szociális és gyermekjóléti intézményeiben tevékenykedők iránt érzett tisztelete és megbecsülése jeléül Pro Caritate Díjat alapított azok részére, akik a szakterület helyi eredményei, értékei gyarapításában kiemelkedő tevékenységet nyújtottak.

Dr. Gergely Mihályné dr. Adorján Ildikó a Szolnokon zajló karitatív tevékenység kiemelkedő alakja, a helyi civil érdekképviselet jeles személyisége volt. A Szolnok Városi Civil Tanács delegáltjaként éveken keresztül közreműködött a város egészségüggyel, sporttal, szociális kérdésekkel foglalkozó szakbizottságának munkájában. Több évtizedes áldozatkész szociális és karitatív tevékenysége, valamint emberi magatartása alapján a közgyűlés 2011. június 30-i ülésén döntött arról, hogy az elismerés neve Adorján Ildikó-díjra módosuljon.

– Nem lehet eléggé megköszönni mindazok munkáját, akik például szociális területen tevékenykednek, hiszen mérhetetlenül nagy teher nehezedik rájuk ezekben a hónapokban. Igaz ez persze sok más területre is. Nélkülözhetetlen a bölcsődei dolgozók munkája, és vitathatatlan a szolnoki cégek működésének fontossága is, akik elszántan küzdenek azért, hogy munkatársaikat megtarthassák – mondta az ünnepélyes díjátadón Szalay Ferenc polgármester.

A csütörtöki ünnepségen átadták a Szolnoki Bölcsődék Szolgálatáért Emlékérmeket is, melyet idén Földes Józsefnének, a Városmajor úti bölcsőde bölcsődevezetőjének, valamint Szabó Andrásnak, az Egészségügyi és Bölcsődei Igazgatóság karbantartójának ítélték oda.

Elismerésben részesítették a családbarát munkahelyeket is. Szolnok Családbarát Munkahelye címet kapott a DIAVERUM Hungary Egészségügyi és Szolgáltató Kft., a Jelmez-Art Kft., Eagle Ottawa Kft., valamint a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézménye. A címre két évig jogosultak a cégek, intézmények.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában