egy tál melegétel

2020.12.22. 07:00

Rákóczifalván sem maradnak éhen a rászorulók

Heti hat alkalommal kaphatnak ingyenesen egy tál melegételt a szociálisan rászoruló lakosok a Gordiusz Intézménynek köszönhetően.

Kovács Berta

Képünkön Biró Tiborné (elöl) és Merenáné Pelchoffer Erzsébet adagolja az ételt

Forrás: Beküldött fotó

Fotó:

Az ételt hétfőtől szombatig a katolikus parókián vehetik át az érintettek. Az ételosztás természetesen a járványügyi előírások betartásával, ablakon át, maszkban és kesztyű használata mellett történik. Az ennivalóhoz előzetes kérelem alapján juthatnak hozzá azok, akik úgy érzik, nagy segítség számukra ez az ellátás, és más étkeztetési formát nem vesznek igénybe. Az étel a törökszentmiklósi konyhán készül, onnan hordják át Rákóczifalvára.

– Jelenleg kettőszázhúszan veszik igénybe ezt a segítséget, de ez a létszám nőni fog. Már van harminc új jelentkező – számolt be róla a falvai Biró Tiborné, aki a Gordiusszal tartja a kapcsolatot. Az ételosztás mellett házhoz is kijár a megrendelőlapokat kitöltetni.

– Most vezetjük be azt a lehetőséget is, hogy azok az emberek, akik nagyon nehezen tudnak mozogni és gondot okoz nekik eljönni az ételért, kérhetnek házhoz szállítást is.

Elmondta, az igénylés szociális rászorultság alapján történhet, ez azonban nincs konkrét jövedelmi korláthoz kötve. Lehet, hogy valaki kicsit többet keres, de magas összeget kell havonta például hiteltörlesztésre fordítania, vagy egyéb megterhelő kiadásai vannak, és így szintén nagyon be kell osztania a pénzét.

Az igénylők túlnyomó többsége azonban nyugdíjas, hiszen sok olyan idős ember él a településen, akinek gondot jelent a mindennapi melegétel elkészítése.

Sok egyedülálló is igénybe veszi a segítség ezen formáját, de házaspárok is élnek a lehetőséggel. Van olyan család is, ahol hat fő ebédeltetését oldják meg az intézmény biztosította étellel. Az ünnepeken sem kell aggódniuk a rászorulóknak, hogy mellőzniük kell az ellátást: december 24-én és 31-én is biztosan hozzájutnak a Gordiusz Intézmény biztosította koszthoz.

– Tulajdonképpen már március óta lehet ételt igényelni, és jövő évben is lesz rá lehetőség – hívta fel rá a figyelmet Biró Tiborné. – Épp most íratjuk alá az igénylőkkel a kérelmeket.

Képünkön Biró Tiborné (elöl) és Merenáné Pelchoffer Erzsébet adagolja az ételt
Fotó: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában