összefogás

2020.12.09. 12:40

Sokan segítenének a bajba jutott törökszentmiklósi családon

Több olvasónk is jelezte múlt héten megjelent cikkünk után, hogy szeretne segíteni annak a négy gyermekes családnak, amelynek leégett a háza Törökszentmiklóson.

Molnár-Révész Erika

Fotó: Mészáros János

Mint azt korábbi cikkünkben megírtuk, egy kályhából kipattanó szikra gyújtott fel egy családi házat két hete Törökszentmiklóson. Az anya és kisebb gyermekei éppen aludtak, mikor a lángok felcsaptak. Senki sem sérült meg, de minden megsemmisült a tűzben. A négygyermekes családot azóta szükséglakásban helyezte el az önkormányzat, ahol három hónapig maradhatnak.

Mindössze kilencvenezer forintból élnek, mivel az édesapa nemrég veszítette el a munkáját a járvány miatt. Otthonukat már nem lehet felújítani, újat pedig képtelenek lennének vásárolni. A családfő hamarosan állandó munkát kap, ám a hivatalos iratok megsemmisülése a papírmunkát is nehezíti.

Az a tervük, hogy amint sikerül a bejelentés, önkormányzati bérlakásra pályáznak. Adományozók segítségével bútorokat, kályhát is kaptak, de meleg ruhákra, kabátokra, csizmákra még szükségük lenne.

A családnak a Törökszentmiklósi Roma Nemzetiségi Önkormányzaton keresztül tudnak segíteni, melynek címe: 5200 Törökszentmiklós, Szivárvány út 2. Telefonszáma: 06-70-623-2817 Liborné Ökrös Éva, elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában