közbiztonság

2020.12.18. 07:00

Térfigyelő kamerákat telepítenek Túrkevén

Nagyjából egy éve született meg a helyi térfigyelő rendszer létrehozásának ötlete. Ezt tervek és tettek követték, melyeknek köszönhetően pályázati forrásokból el is kezdődött a megvalósítás. A teljes kiépítés végére egy mintegy kilencven kamerát üzemeltető közbiztonsági kamerarendszer működhet majd a városban.

Rimóczi Ágnes

– Első körben most harminckét kamerát helyeznek ki, majd a jövő év elején még ugyanennyit. A többi kiépítésére pályázatot nyújtottunk be, de bárhogy is alakuljon az, már a hatvannégy kamerás rendszer is komoly változást hozhat közterületeinken. Segítettük újjászervezni a polgárőrséget, ami meg is kezdte a munkáját.

– Rendszeres a munkakapcsolatunk a Mezőtúri Rendőrkapitánysággal, folyamatban van az együttműködési megállapodás a megyei rendőrkapitánysággal és szinte napi kapcsolatban állunk a helyi rendőrőrssel is – tette közzé Sallai R. Benedek polgármester, hangsúlyozva a közbiztonság érdekében tett egyéb intézkedéseket is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában