Galériával

2021.01.10. 14:00

A doni hősökre emlékeztek Karcagon

Idén a megemlékezést is a vírushelyzet miatti szabályok határozták meg, de nem maradt el a megemlékezés a doni hősökről.

Daróczi Erzsébet

Fotó: Daróczi Erzsébet

A doni katasztrófa 78. évfordulóján, vasárnap főhajtással emlékeztek Györfi Sándor Kossuth-díjas szobrászművész Kun Piéta emlékművénél Karcag város vezetői – Szepesi Tibor polgármester, Gyurcsek János és Sári Kovács Szilvia alpolgármesterek, Rózsa Sándor jegyző, dr. Pintér Zoltán Árpád képviselő – és Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke a II. világháború áldozataira és azokra a katonákra, akik kötelességük teljesítése közben estek el a doni katasztrófában, Voronyezs környékén.

A református nagytemplomban Nt. Koncz Tibor, lelkész, a Nagykunsági Református Egyházmegye esperese igét hirdetett. A járványügyi helyzetben most nem volt lehetősége az emlékezőknek közösen a Kun Piéta emlékműnél mécsesek gyújtására, azt mindenki egyénileg tehette meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában