kezdeményezés

2021.01.27. 14:00

Bérlakással segítik a fiatalokat Jászapátin

Az önkormányzat az emberi erőforrás-fejlesztési operatív program keretében indított kezdeményezéseivel fiatalok helyben maradását ösztönzi.

Illés Anita

Ennek részeként a Jókai utcában felújított ingatlanon található lakás haszonkölcsönbe vételére hirdetett pályázatot egyedülálló fiatalnak, házaspárnak vagy élettársi kapcsolatban élő párnak. Feltétel, hogy harmincöt éven alu­liak legyenek, foglalkoztatási jogviszonnyal rendelkezzenek a településen. Ezenfelül a jelentkezők vállalják, hogy részt vesznek a programban szervezett rendezvényeken, képzéseken és a bentlakás ideje alatt húsz óra közösségi célú önkéntes tevékenységet végeznek a városban.

A pályázó maximum két évig élhet a komfortos lakásban, bérleti díjat nem kell fizetnie, a közüzemi díjakat a bérlő fizeti a mért fogyasztás szerint. A pályázatokat február 3-ig lehet benyújtani az önkormányzathoz.

A hosszú távú cél a településen élő és letelepülni szándékozó fiatalok támogatása, valamint az, hogy Jászapátin alapítsanak családot, építsenek fel egzisztenciát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában