JÁSZKUNSÁG

2021.01.05. 11:30

Ifjú horgász zsákmánya lett az év fogása

Az olvasók szavazata alapján a tízéves szolnoki Galambos Gergő amur­fogása vitte el a pálmát a Szoljon.hu hírportál és az Új Néplap közös, Az év fogása című játékán. Az ifjú pecás életének legnagyobb zsákmányáról készült fotót édesanyja, Süveges Ildikó küldte be múlt évben futó pályázatunkra.

Kovács Berta

Gergő édesanyjával, Süveges Ildikóval jött el átvenni a díját ügyfélszolgálati irodánkba

Fotó: Nagy Balázs

A múlt év júliusában indított versenyünkön a megye horgászaitól vártunk emlékezetes fogásokról fotókat és sztorikat. Az online olvasók szavazatai alapján havonta jutalmaztuk a hónap fogásait, a három legnépszerűbb fotó beküldői értékes nyereményekkel gazdagodtak.

A négy hónap dobogós fogásai pedig a záró versenyben „Az év fogása” címért versenghettek.

A szavazatok alapján a játékot az októberi győztes nyerte. A Kitartás című képen Gergő 3,9 kilós amurjával látható. A szép halat Martfűn, a Termál-tavon akasztotta meg az ősszel.

A kis horgász már három éves korától lesi a halakat, a horgászat mesterfogásait édesapjától tanulta. Igazi horgászcsalád az övéké, apuka, anyuka és a három gyermek is szívesen hódol e vízparti szenvedélynek. Sokfelé megfordulnak, a Millértől kezdve a Tiszán, a Dunán, valamint csatornákon.

A győztes amur fogásának alkalmával Gergő apukájával, Galambos Sándorral ruccant ki a martfűi tóra. Kihasználták az utolsó, jó idővel kecsegtető alkalmat. A fiú a rakós botos technikát gyakorolta. Apja szerint van érzéke a versenyhorgászatban használatos eszközökhöz, és dolgozik benne a zsákmányszerző ösztön, akár minden nap menne pecázni. Persze fontos neki, hogy legyen kapás, tudja fogdosni a halakat.

A szolnoki fiú nagy fogása: egy közel négykilós amur
Fotó: Beküldött fotó

A martfűi tóban nem kellett csalódniuk, jól haraptak a kopoltyúsok. A másfél-három órás horgászat alatt sikerült öt-hat kisebb pontyot megakasztani. A nap csúcspontjaként pedig a felkínált kukoricaszemet bekapta az az amur is, ami végül a fiú eddigi legnagyobb fogásának bizonyult.

Nagyon izgalmas, körülbelül húszperces fárasztás, igazi küzdelem következett. Végül azonban az erős hal maradt alul. Sándor csak a merítővel való kiemelésben segített. A küzdelemben mindkét fél igencsak kifáradt. Az amur számára viszont szerencsésen végződött az eset: visszanyerte szabadságát. Gergő pedig egy örömteli és emlékezetes élménnyel gazdagodott.

Ilyentájt, téli időszakban viszont már nemigen pecázik, a hidegben sokkal gyérebb a kapás. Szerencsére sok egyéb dologgal is szívesen tölti az időt: számítógépezik, sakkozik, forgatja a Rubik-kockát. Horgászni viszont nagyon szeret, így már most várja a tavaszt.

A nyeremény etetőanyaggal megvárják a jó időt

Gergőék az októberi Hónap fogása nyerteseként ötezer forint értékű Tímár Mix-ajándékcsomagot és egy húszliteres Quechua hűtőtáskát vehettek át. Az etetőanyag-csomag tartalmát még nem vetették be az uszonyosok csalogatására, megvárják vele a jó időt.

Az év fogása emlékdíj pedig Gergő szobáját díszíti, és minden bizonnyal motiváló erővel bír a következőekben is a fiatalember számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában