Tájékoztatás

2021.01.20. 07:00

Keddtől újra üzemel a komp Nagyrévnél

A Tisza magas vízállása miatt január 4-e óta nem üzemelt a komp a két település között, pedig Dudás Zoltán révész szerint télen is vannak utasok.

P. Pusztai Nóra

– A gyalogos- és kerékpáros-forgalom rendszeres. Nincs menetrend, figyeljük mindkét oldalt, és ha látunk valakit, indulunk – mondta a révész.

A nagyrévi önkormányzat kedden közösségi oldalán tette közzé, hogy újraindult az átkelés. A kompot egyébként tavaly felújították, illetve át is alakították lapátkerekesre. A menetidő a vízállástól függően öt-nyolc perc.

– Kiszámíthatatlan a vízmozgás, attól függ, hogy a Kárpátokban, a vízgyűjtő területeken mennyi a csapadék. Ha sok hó van, és jön egy melegfront esővel, olvadással, akkor hirtelen zajlik le a víz, áradásra lehet számítani. Viszont nincs két egyforma év, régen az évszakok elkülönültek, nagyjából ugyanakkor volt például a zöldár, de az utóbbi pár esztendőben a csapadék mennyisége és halmazállapota is változó, így nem tudjuk, mire számíthatunk – fogalmazott az üzembeállással kapcsolatban Dudás Zoltán révész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában