iskolai használatra is

2021.01.13. 14:00

Könyvcsereakcióval várják az olvasókat Jászapátin

Könyvcsere indult a közelmúltban a városi könyvtárban. A koronavírus-járvány miatt a bibliotékát továbbra sem lehet látogatni.

Illés Anita

Bagi Jánosné Bolyós Ferencné könyvtárostól vehette át a megrendelt könyvcsomagot

Forrás: Beküldött fotó

– Olvasóink folyamatosan érdeklődtek a kölcsönzési lehetőséggel kapcsolatban, ezért az óvintézkedések betartásával januártól könyvcserét biztosítunk számukra – tájékoztatott Csintalan Dóra, a Városi Könyvtár és Művelődési Központ decemberben kinevezett, új igazgatója.

Elmondta, hogy előzetesen leadott kérések alapján könyvcsomagot állítanak össze, melyet a bejárati ajtónál cserélnek ki a visszahozott könyvekre. A kölcsönözni kívánt dokumentumok listáját hétfőn 8 és 12 óra, szerdán pedig 13 és 16 óra között lehet leadni telefonon. Erre e-mailben bármikor lehetőség van. A könyveket kedden 8-tól 12 óráig, csütörtökön 13-tól 16 óráig vehetik át az olvasók személyesen. Átadás-átvételkor kötelező a maszk használata. Kérés esetén hétfőn délelőtt házhoz szállítják a köteteket.

Fontos tudnivaló, hogy a rendhagyó, ideiglenes szolgáltatást jelenleg csak az olvasójeggyel rendelkezők vehetik igénybe. A könyvkeresést segíti az interneten elérhető könyvtári katalógus, új olvasmányokról az intézmény közösségi oldalán tájékoztatják az érdeklődőket.

– A napokban felvettük a kapcsolatot a helyi általános iskolákkal, hogy igény esetén az osztályoknak is biztosítunk kölcsönzési lehetőséget. A kért köteteket, osztályonként mintegy tizenöt-húsz darabot, kiszállítjuk az oktatási intézményekbe. Ezeket nem vihetik haza a gyerekek, csak iskolai használatra adjuk ki – tette hozzá az intézményvezető.

Bagi Jánosné Bolyós Ferencné könyvtárostól vehette át a megrendelt könyvcsomagot
Fotó: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában