Jászkunság

2021.01.18. 07:00

Mutatjuk az elmúlt egy hét legolvasottabb híreit

Idéntől három új megyei településen is elérhető a falusi csok, tűz ütött ki egy jászteleki csarnoképületben, hóágyúval varázsoltak havat a Várkonyi téri dombokra – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt egy hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

Fotó: Gémesi Balázs

Nagy sikernek könyvelhető el a falusi csok bevezetése. A családi otthonteremtési kedvezmény e speciális típusa a tanyák, valamint bizonyos kistelepüléseken lakások és házak vásárlásához, felújításához és korszerűsítéséhez nyújt vissza nem térítendő támogatást. Az idén bővült azon települések listája, ahol elérhető a falusi csok. Megyénkben ez Jászfelsőszentgyörgyöt, Cserkeszőlőt és Szászbereket érinti.

Fotó: Illusztráció/Huszár Márk

A Szolnoki Járási Ügyészség vádat emelt egy 47 éves szolnoki férfi ellen természetkárosítás bűntette és lopás vétsége miatt. A vádirat szerint a férfi tavaly szeptember 24-én délután, a Tisza szolnoki szakaszánál közel félezer kagylót gyűjtött vödrökbe, azzal a szándékkal, hogy azokat hazaviszi és megeszi.

Fotó: police.hu

Tűz ütött ki egy üzem ezerhatszáz négyzetméteres csarnoképületében Jásztelek külterületén csütörtökön késő délután. A jászberényi és a nagykátai hivatásos tűzoltók érkeztek elsőként a helyszínre, akiket a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat mellett további egységek Hevesből és Hatvanból is követtek.

Fotó: Gémesi Balázs

A napokban jelent meg a szolnoki Szigligeti Színház vezetői posztjára kiírt pályázat, ugyanis idén lejár Balázs Péter igazgató megbízatása. A színház igazgatójának mandátuma június 30-án jár le, az új direktor július 1-től veheti át az intézmény vezetését, és 2026. január 31-ig tölti be pozícióját.

Szombat délelőttre hóba borultak Szolnokon a Várkonyi téri dombok annak a hóágyúnak köszönhetően, melyet csütörtök éjjel helyeztek üzembe. A hóágyú mínusz három Celsius-fok alatt üzemel stabilan, minél hidegebb van annál nagyobb mennyiségű hó előállítására képes.

Fotó: Mészáros János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában