baleset okozása

2021.01.25. 13:19

Pótkocsis teherautó tolta le a kavicságyba a motorost Szolnokon

Súlyosan megsérült egy motoros, aki egy figyelmetlenül közlekedő békéscsabai sofőr miatt a 4-es számú főút melletti kavicságyban elesett.

Mészáros Géza

A Szolnoki Járási Ügyészség vádat emelt egy 25 éves békéscsabai férfi ellen, közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt – közölte a megyei főügyészség.

A vád szerint a férfi tavaly április 23-án délután, Szolnok külterületén, a 4-es számú főúton haladt az általa vezetett kamionnal, amikor egy, az úttest szélén műszaki hiba miatt leállt autót akart kikerülni. Figyelmetlensége miatt azonban áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol a vele szemben közlekedő motoros csak úgy tudta elkerülni az ütközést, hogy a motorral lehaladt a kavicsos útpadkára.

Ott elveszítette uralmát a motor felett, elesett, aminek következtében súlyos sérüléseket szenvedett.

A járási ügyészség azt indítványozta vádiratában, hogy a bíróság a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével pénzbüntetést szabjon ki. Az ügyben első fokon a Szolnoki Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában