támogatás

2021.01.08. 11:30

Sok adományt kapott a mezőtúri állatotthon

Bár elmaradt a hagyományos állatok karácsonya, sok „ajándékot” kaptak a Kóborka Túri Állatvédők Közhasznú Egyesülete menhelyén élő kutyák. Az elmúlt év végén is sok adomány érkezett az állatszerető emberektől.

Rimóczi Ágnes

– Szerencsére mindig vannak, akik hoznak élelmet, ruhaneműt, játékokat a kis árváinknak, de olyanok is, akik pénzbeli támogatást nyújtanak – mondta el Varga Katalin.

Az egyesület vezetője hangsúlyozta, különösen fontos számukra, hogy Mezőtúr önkormányzata is mellettük áll, rendszeresen támogatja az egyesületet.

– Óriási segítség, hogy a városvezetés az elmúlt két esztendőben pénzzel is támogatott bennünket, hogy segítőket alkalmazhassunk az állatotthonban – emelte ki Varga Katalin.

Az egyesület elnöke elmondta, hogy szintén nagyon sokat köszönhetnek a német partnerszervezetüknek. Ők az anyagi támogatáson túl egyéb segítséget is nyújtanak.

A közelmúltban vettek egy szép új konténert, ahol a műtött kutyák meleg helyen lábadozhatnak, és sokat segítenek a gazdásításban is.

Hamarosan Flóra is új otthonra lelhet
Fotó: Beküldött fotó

– Nemrég tizenegy kutyánk került ki Németországba, szerető családokhoz. Természetesen nem csak külföldön találnak gazdára, az elmúlt évben Mezőtúron és környékén, de vidékre is adtunk örökbe.

Nemrégiben például a Balaton mellől érkezett egy kedves család, ők vették magukhoz az egyik ebet. Boldogok vagyunk, mert nagyon jó helyre került, ráadásul a gazdiktól még anyagi támogatást kaptunk, amit az orvosi költségekre fordítunk.

– Számunkra fontos, hogy jó helyre, felelős állattartókhoz kerüljenek a kutyáink, ezért több szűrőn kell „átesniük” a gazdajelölteknek – mondta el lapunk érdeklődésére a szervezet elnöke.

A mezőtúri Kóborka Túri Állatvédők Közhasznú Egyesülete menhelyén jelenleg összesen több mint kilencven kutya él. A szervezet tagjai, önkéntesei mindent megtesznek azért, hogy megfelelő ellátást kapjanak és jó körülmények között élhessenek az állatok, továbbra is odaadóan dolgoznak értük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában