Adventi Civil Börze

2021.01.23. 07:00

Támogatásokkal gazdagodott több megyei civil szervezet is

A decemberben online lebonyolított Adventi Civil Börzén három megyei szervezet is gyűjthetett adományokat.

Kovács Berta

A kampányoló szervezetek a Civil Információs Portálon elhelyezett videók formájában mutatkozhattak be, ismertetve céljaikat, és megadott bankszámlákra várták az adományokat.

A Törökszentmiklósi Cukorbetegekért Egyesület 417.000 forintot, a Szőke Tisza Kulturális és Szociális Alapítvány 89.000 forintot, az ÉN IS VAGYOK! Mozgássérült Generációk Érdekvédelmi Egyesülete pedig 120.000 forintot tudott gyűjteni a kampány révén, tájékoztatta hírportálunkat az akciót segítő megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ.

Megtudtuk, a Szőke Tisza Kulturális és Szociális Alapítvány még 2020 októberében benyújtott egy kérelmet Gulyás Gergelyhez Miniszterelnökséget vezető miniszterhez, hogy egy a hátrányos helyzetű gyermekeket segítő programok megvalósításához egy önálló épületet vásárolhassanak. A kampányt követően érkezett a hír, hogy ennek kapcsán 8 millió forint egyedi támogatásban részesült a szervezet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában