SZOLNOK

2021.01.17. 07:00

Utazási kedvezményt biztosítanak a kisgyerekes családoknak

Az önkormányzat által biztosított támogatásokra, ellátási formákra hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán a polgármesteri hivatal.

Hartai Gergely

Tájékoztattak egyebek mellett a kismamabérletről is, mellyel a kisgyermekes családok kedvezményes utazását segítik a helyi közösségi közlekedésben.

A tömegközlekedési támogatás igénybevételére jogosult az a szolnoki lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkező és életvitelszerűen Szolnokon tartózkodó szülő, törvényes képviselő, nevelőszülő, aki a kérelem benyújtásának időpontjában csecsemőgondozási díjban, gyermekgondozási segélyben, vagy gyermekgondozási díjban részesül, és munkavégzéssel járó tevékenységet nem folytat.

Továbbá saját háztartásában legalább egy harmadik életévét be nem töltött gyermeket nevel, illetve három év alatti gyermeke rendelkezik szolnoki lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel és életvitelszerűen Szolnokon tartózkodik. Emellett családjában a kérelem benyújtását megelőző hónapban az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg a száztízezer forintot.

A támogatásra jogosult még az a szolnoki lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező és életvitelszerűen Szolnokon tartózkodó nagyszülő is, aki a kérelem benyújtásának időpontjában három év alatti, szolnoki lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkező, és életvitelszerűen Szolnokon tartózkodó gyermekre tekintettel gyermekgondozási segélyben részesül, valamint családjában a kérelem benyújtását megelőző hónapban az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg a száztízezer forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában