Egyeztetés

2021.02.10. 07:00

A Fidesz frakció nem támogatja a költségvetési tervezetet Berényben

Informális képviselő-testületi ülésen egyeztettek a város idei költségvetési tervezetéről hétfőn a városházán.

Illés Anita

Fotó: Gémesi Balázs

Veszélyhelyzetben a polgármester jogosult dönteni a költségvetési rendeletről, ám a konszenzus érdekében ma estig várják a képviselői javaslatokat.

A büdzsé főbb sarokszámait, alapelveit – melyeket egy korábbi vállalkozói fórumon már felvázoltak – Balogh Béla alpolgármester ismertette.

Az Electroluxhoz kapcsolódó helyi gazdasági változások, valamint a központi forráselvonások miatt jelentős adóbevételkieséssel számolnak.

Szólt többek között a kompenzációról, fejlesztési hitel lehetőségéről is. Két évre előre gondolkozva idén is folytatják a takarékos gazdálkodási politikát a kötelező feladatok ellátása és az intézmények biztonságos működtetése érdekében. A kultúra, sport és civil szervezetek támogatására kevesebb jut, mint az előző évben – derült ki az elhangzottakból.

Tamás Zoltán, a Fidesz frakcióvezetője a tanácskozással kapcsolatban szóvá tette, hogy még nem oldották fel a járványügyi korlátozásokat, ezért elvileg nem is lehetne tíz fő feletti rendezvényt tartani.

– A frakció nem támogatja a megismert tervezetet – tudtuk meg. Ezt egyebek közt azzal indokolta, hogy a támogatás megvonás hátrányosan érinti a civileket, sportegyesületeket, a kultúrát, a városüzemeltetést és nem szerepel a büdzsében körzeti keret sem. Dobrán Gyula, a Mi Hazánk Mozgalom képviselője sem tartja jónak a tervezetet, mert elvon a sporttól, a kultúrától. Ettől függetlenül a város működése érdekében elfogadja azt. Hozzátette: bízik benne, hogy a kompenzáció minél hamarabb meg lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában