ABONY

2021.02.07. 11:30

Bűncselekmény gyanúja is felmerült az illegális hulladéklerakó ügyében

Első sorban építési törmeléket hordanak a területre, de emellett vélhetően veszélyes hulladékot is.

Hartai Gergely

Illegális szemétlerakó felszámolására tett lépéseket a napokban a helyi önkormányzat. Lőrinczy Veronika, a város sajtóreferense hírportálunkkal azt közölte, a Török Ignác utcai lerakóval kapcsolatban elmondható, hogy már hónapok óta folyik a szemét, elsősorban építési törmelék és egyéb bontásból származó anyagok kihordása a területre. Mindezt a lakosság felháborodással vette tudomásul, és a körzet önkormányzati képviselője, Kovács László is lépéseket tett a folyamat megállításának érdekében.

– Az adott ingatlanon nagy mennyiségű hulladék illegális lerakása történt az utóbbi időszakban. Volt olyan eset, amikor egy egész házat bontottak le, és a hulladékot kivitték a területre, válogatás nélkül – emlékeztetett a szóvivő.

A telken nagy mennyiségű építési törmelék, téglák, vályog, bontásból származó üveg, cserép, fa és egyéb szemét halmozódott fel. Emellett vélhetően veszélyes hulladékok, például szigetelőanyagok bedepózása is megtörtént a helyszínen. A mintegy 1500 négyzetméteres területen a becslések szerint körülbelül 300 köbméternyi illegális szemetet raktak le.

– Az abonyi polgármesteri hivatal az elsőfokú környezetvédelmi hatósági eljárást megkezdte. Továbbá a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági, Állategészségügyi, Növény- és Talajvédelmi Főosztály Növény- és Talajvédelmi Osztályához és a Pest Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Bányafelügyeleti Főosztályához is megküldte az ügyben keletkezett iratokat. A hulladék mennyiségére és minőségére tekintettel felmerült a bűncselekmény elkövetésének gyanúja, melynek kapcsán a polgármesteri hivatal további intézkedéseket tesz – tudtuk meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában