közlekedésbiztonság

2021.02.22. 07:00

Egy új csomópont építésével előznék meg a baleseteket Martfűn

Több baleset is történt már a város külterületeként nyilvántartott Zsófia-halmi kereszteződésben. Az egykor hobbitelkekként használt ingatlanokban egyre többen laknak, behajtani csak a főútról lehet.

P. Pusztai Nóra

– Kiépítettük a közvilágítást, az utakat mart aszfalttal borítottuk. Szükség lenne viszont csatornázásra, hogy jobban beépülhessen, hiszen ez is Martfűhöz tartozik – emelte ki dr. Papp Antal polgármester.

– A temetőtől a halomig ötvenmillió forintból kerékpárút építését tervezzük, hogy az ott lakó munkába indulók mellett a gyerekek is biztonsággal bejuthassanak az iskolába. A közúton történt balesetek számának csökkenését viszont körforgalom létesítése vagy kanyarodósávok kijelölése jelentené.

– Nemcsak a Zsófiában élők miatt lenne fontos a csomópont kiépítése, hanem ott lehetne eljutni a déli ipari területre is – hangsúlyozta a város vezetője, aki terveiről a napokban a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnökével, Hubai Imrével is tárgyalt.

Ezen a külterületi szakaszon – főút lévén – már gyorsabban hajtanak az autósok, viszont nehezen belátható részről van szó. Bár az önkormányzat nemrégiben tereprendezésbe kezdett, és kiszedték az út széléről a fákat, a lejtő és a kanyar miatt még mindig igen balesetveszélyes.

– A csomópont szükségessége nem vitatott, egy körfogalom viszont több száz millió forint, amire nincs önkormányzati forrás. Remélem, a következő hétéves ciklusban megtaláljuk a megfelelő megoldást – mutatott előre a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában