segítségnyújtás

2021.02.15. 16:30

Élelmiszer-adományt osztanak a Nagykörűn

Újabb élelmiszer-adomány érkezett a Tisza-parti településre.

Rimóczi Ágnes

– A szolnoki CONTACT MKSZ Civil Közösségi Szolgáltató Központ – mint a Magyar Élelmiszerbank Egyesület helyi partnerszervezete, egyben a megye koordinátora is – ételadományt ajánlott fel a térség hátrányos helyzetű családjai számára. A felajánlás nem egyszeri, minden kedden és csütörtökön lesz lehetőségünk Szolnokról hozni pékárut, gyümölcsöt, zöldséget – mondta el Túri Tibor. A településvezető hozzátette, az adományokat két áruházlánctól menti a szervezet.

– Százötvennyolc családot, háztartást írtunk össze, amelyek számára szeretnénk adományt eljuttatni. A szám természetesen bővíthető. Az első tapasztalatok nagyon pozitívak voltak, a családok örültek az élelmiszernek. Maguk között már szervezik, hogy amikor az egyik családnak nem jut, akkor egy másik család megosztja az adományát, s legközelebb fordítva. Így még többen juthatnak fogyasztható termékekhez – számolt be a tapasztalatokról a polgármester. Túri Tibor köszönettel és hálával szólt arról, hogy a szervezetek gondoltak Nagykörűre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában