Galériával és videóval

2021.02.19. 11:13

Elűzték a telet a kunszentiek

A hagyományos farsangi forgatag elmaradt, az utca csendjét mégis kereplő, dob és szaxofon hangja verte fel.

P. Pusztai Nóra

A szokásos mulatságot rendhagyó program váltotta. Mint ahogy hírportálunkon korábban már beszámoltunk róla, a Kunszentmártoni Alapfokú Művészeti Iskola diákjai és pedagógusai készítették az életnagyságú sasfigurát ábrázoló kiszebábot, melyre a lakosok is feltűzhették gondűző céduláikat.

A napokban télűző rigmusok harsantak fel. Makra Andrásnak, az intézmény egyik tanárának hangja kedves, fülbemászó versikékkel töltötte be a főteret. Kollégái, Tóth Ágnes és a lepel alá rejtőzött Krokavecz András, Wenner-Várkonyi Attila polgármesterrel együtt a zajkeltésben segédkeztek. A jó hangulatú, ám a járványhelyzet miatt egészen apró menet a szokástól eltérően nem a régi Körös-híd, hanem a Szabó Gyula Művelődési Központ felújított udvara felé indult.

– Az ünnepséghez általában kicsik és nagyok egyaránt csatlakoznak. A művelődési házban kézműves-foglalkozásokkal indul a program, a kiszebábbal a Körös felé indulunk el. Idén az eseményt videóra rögzítettük, a zeneiskolások előadásaival kiegészítve, műsor készül belőle. Azért a nem mindennapi, kissé furcsa, de hangos menetet végigkövették a járókelők, akik mosolyogva figyelték a történteket – mesélte Holló András, a művelődési ház munkatársa.

Videófelvétel is készült a rendhagyó eseményről:

https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR10vvh70TWKdkLuqleVtoOh9LKyp7WMzIf5w4hQdNMF86cW13dnyT2g9wU&v=EHbdrZRQ1sE&feature=youtu.be

Idén a művelődési ház udvara volt a cél, ahol Makra András rövid szónoklata után máglyára vetették a kiszebábot. A füstjével remélik, elszállt a hideg tél és hamarosan beköszönt a reményteli tavasz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában