Adománygyűjtés

2021.02.13. 17:00

Felújítanák a kutat és a buszmegállót is Csépán

Több száz éve használják a központban lévő forrás vizét, jelenleg egy vasbeton szerkezetű kifolyó működik. Az Alapítvány Csépa Községért adománygyűjtő akciót szervez, a befolyt összeget a kút felújítására fordítanák.

P. Pusztai Nóra

Pintér Csaba Gábor mutatja a felújításra váró megállót

Fotó: Mészáros János

– Előzetes számítások szerint körülbelül egymillió forintra tervezzük a költséget – részletezte a terveket Pintér Csaba Gábor polgármester.

Pintér Csaba Gábor mutatja a felújításra váró megállót
Fotó: Mészáros János

Társadalmi munkára számítanak, a kivitelezést májusban kezdik el, hogy a július 25-i Jakab napra elkészüljön. A felavatásával ugyanis elkezdődne a visszatelepítés háromszázadik évfordulójára tervezett programsorozat.

– Van egy ügyes kezű asztalosunk, akinek tavaly gépeket szereztünk be. A látványtervek szerint egységes arculatot kapna a kút, de még a központi buszmegálló is – hangsúlyozta a faluvezető.

A futballpályával szemben lévő váró, egy régi, legalább hatvan éves vasszerkezetes monstrum, ami nemcsak, hogy nem szép, de be is ázik.

– A településen rengeteg az ingázó, Kunszentmárton, de Kecskemét felé is sokan utaznak, ezért is szeretnénk a várakozás kényelmét növelni – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában