Fejlesztés

2021.02.12. 14:00

Korszerű sportöltözőt kaphatnak a focisták Tiszasason

Útfejlesztésre kiírt pályázatokra vár a tiszasasi önkormányzat. Jelenleg a Kinizsi út van a legrosszabb állapotban. Vágner István polgármester kiemelte: bár az ötszáz méteres útszakasz jelenleg is alkalmas a közlekedésre, mégis a rendbetételében bíznak. Terveik között szerepel egy új öltöző építése is, ám az leghamarabb jövőre valósulhat meg.

P. Pusztai Nóra

Az ifi is együtt edz a felnőttcsapattal

Forrás: Beküldött fotó

Kilenc év elteltével lett újra futballcsapata a településnek. Az őszi szezonnak a megyei harmadosztályú bajnokságban vágtak neki.

– Előteremtettük a foci újraélesztéséhez szükséges forrásokat. Szurkolói szinten mindig is igény mutatkozott rá. Ha nem lenne járványhelyzet, akkor akár két-háromszázan is kilátogatnának a pályára, amit nem is olyan régen még fás bozót tarkított – részletezte Vágner István polgármester.

– A helyiek még három nap múltán is arról beszélnek, hogy milyen volt a hétvégi forduló, utána meg három napig készülnek a következőre – mesélte mosolyogva a településvezető, aki a fejlesztésről is szót ejtett.

Fotó: Beküldött fotó

– Van egy épület, amit az 1900-as évek elején eredetileg istállónak terveztek. A bajnoki rajtra rendbe tettük, és kialakítottunk benne zuhanyzót és mosdót, mégis az elbontása lenne a megoldás. Korszerű öltözőt építenének a helyére – tette hozzá.

Átszervezésekkel oldották meg a kiadások csökkentését

A költségvetés tervezésén dolgoznak az ezerlelkes faluban.

– Felesleges munkahelyeket, illetve munkaköröket szüntettünk meg, így átláthatóbbá vált a település működése – hangsúlyozta Vágner István polgármester, aki szerint Tiszasas megtakarítási szempontból az egyik legjobb helyzetben lévő falu a térségben. – 2019 októberében nyolcmillió forinttal vettem át az önkormányzatot, amiből ráadásul hatot ki is kellett fizetni. Ugyanakkor a vállalkozói szemléletű átszervezések hozzájárultak az észszerű működéshez. A tavalyi év nem volt könnyű, mégis közel harmincmillió forint megtakarításunk van, úgyis, hogy sokat fejlesztettünk önerőből – tette hozzá.

A faluvezető elmondta: eddig az úthálózat 4–5 százaléka nem volt aszfaltos, ezek mind szilárd burkolatot kaptak, és modernizálták a kultúrházat is. Mivel sok az ingázó, a kényelmesebb várakozás érdekében buszmegállókat építettek, melléjük fedett kerékpártárolók kerültek. A beruházások során az élhetőséget tartották szem előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában