Európai Hulladékcsökkentési Hét

2021.02.08. 19:00

Oklevéllel ismerték el a túrkevei művelődési ház tevékenységét

A Madarász Károly Művelődési Ház és Városi Könyvtár is csatlakozott az Innovációs és Technológiai Minisztérium tavaly ősszel meghirdetett Európai Hulladékcsökkentési Hét elnevezésű programsorozatához.

Rimóczi Ágnes

Az intézmény munkatársai a „Legyél te is hulladékvadász!” szemétszedési akcióval hívták fel a figyelmet környezetünk megóvására, ahol egy, Túrkeve és Kisújszállás közötti 6 kilométeres útszakaszon húsz szemetes zsáknyi hulladékot gyűjtöttek össze.

Gyerekek részére a szelektív hulladékgyűjtés és az újrahasznosítás témában rajzpályázatot hirdettek, illetve társasjátékon keresztül az újrahasznosításra hívták fel a figyelmet. Az intézmény tevékenységét az Innovációs és Technológiai Minisztérium oklevéllel ismerte el.

– Első lépésként a szelektív hulladékgyűjtésre alkalmas tárolókat szereztük be, mérsékeltük a papírhasználatot, újrahasznosított irodai nyomtatópatronokat részesítjük előnybe. A környezettudatosság a dolgozóinkra is hatással van, műanyagmentesek vagyunk, száműztük az eldobható ételtároló dobozokat – számolt be a tevékenységeikről Farkas Rozália.

Az intézmény ügyvezetője elmondta, sikerükön felbuzdulva idén is részt kívánnak venni a programsorozatban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában