ELLÁTÁSOK

2021.02.20. 07:00

Többféle segítséget kaphatnak a szépkorúak Szolnokon

Az időseknek biztosított helyi szociális ellátásokra, szolgáltatásokra hívta fel a figyelmet közösségi oldalán az önkormányzat.

Hartai Gergely

Az oldalon az ellátások legfontosabb részleteiről, valamint igénybevételük lehetőségeiről is képet kaphatnak az érdeklődők. Egyebek mellett arról is beszámolnak, hogy „házi segítségnyújtás” keretében munkanapokon a szolgáltatást igénybe vevő személy saját lakókörnyezetében biztosítják az önálló életvitel fenntartásához szükséges ellátást, alapvető gondozási, ápolási feladatok elvégzését, az ellátott és lakókörnyezete higiéniás körülményeinek fenntartását.

Illetve a veszélyeztető helyzetek megelőzését és elhárítását, az egészségügyi és egyéb szakellátáshoz való hozzájutást, ha ez az otthoni biztonságos körülmény fenntarthatóságát más segítőkkel lehetővé teszi.

Az ellátásnak – a rászorultság mértékének függvényében – két eleme van: a szociális segítés és a személyi gondozás.

A városi önkormányzat arról is tájékoztat, hogy ugyancsak a szépkorúak részére „hulladékkezelési díjtámogatás” is elérhető. A szemétszállítási díj fizetéséhez biztosított segítség havi 1000 forintos támogatást jelent 65 év felett, mely jövedelemtől függően jár.

Az „idősek átmeneti ellátása” keretében pedig elsősorban az a város célja, hogy segítséget nyújtsanak azoknak az időskorú ellátottaknak, akik az egészségi állapotukban bekövetkezett változás miatt huszonnégy órás felügyeletet igényelnek, valamint azoknak a rászoruló személyeknek, akiket a családjuk gondoz, de e tevékenység végzése egy ideig akadályokba ütközik (betegség, költözés).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában