tervek

2021.02.05. 09:00

Turisztikai fejlesztéseket is megcéloznak Tiszaörsön

Szeretnék, hogy tovább épüljön a Karcag–Berekfürdő–Kunmadaras kerékpárút.

Ujvári László

Minden évben sokakat vonz a veterán járművek találkozója

Fotó: Ujvári László

Pénzügyi és kulturális téren egyaránt nehéz évet zárt a község, mégis optimistán tekintenek a jövőbe.

– Virágzó civil élet zajlott a faluban, amit a világjárvány alaposan keresztülhúzott – vágta rá a tavalyi évet firtató kérdésünkre Bodonné Gyöngy Erika polgármester.

Folyamatban van az óvodaudvar fejlesztése, az új játékok telepítésére e hónapban kerül sor. Továbbá rendszeres az utak állapotjavítása, amennyiben az időjárás engedi, már tavasszal megújul a Rózsa út egy jelentős szakasza. Erre a Magyar Falu Programban nyertek el forrást, akárcsak a kreatív szoba kialakítására a művelődési házban, mellyel a fiatalokat szeretnék megszólítani. Az önkormányzat egyik munkagépéhez pedig közel kétmillió forintból vásárolnak új lapvibrátort és markolóvilla-adaptert.

– Tizenötmillió forintot nyertünk el tornaszoba kialakítására az óvodában, ebből belső tatarozásra is jut majd. Az esztendő egyik legfontosabb fejlesztése a sajtüzem napelemrendszerrel történő ellátása lesz, melyre a Belügyminisztériumtól kaptunk támogatást – jegyezte meg.

A Magyar Falu Program idei forrásaira is benyújtják majd a terveiket, emellett készülnek a következő uniós ciklusra. Prioritást élvez a szennyvízhálózat rekonstrukciója, de vannak turisztikai elképzeléseik is. Örülnének, ha például a Karcag–Berekfürdő–Kunmadaras kerékpárút tovább haladna Tiszaörs felé.

Minden évben sokakat vonz a veterán járművek találkozója
Fotó: Ujvári László

– Augusztus végén szoktuk megrendezni a nagy érdeklődésre számot tartó veteránjármű-találkozót. Tavaly sajnos elmaradt, reméljük, hogy idén már nem fog – fogalmazott Bodonné Gyöngy Erika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában