Galériával

2021.02.16. 14:00

Új furgont vásárolt a karcagi intézmény

A karcagi Horváth Ferenc utca 1. szám alatti, önkormányzati tulajdonú ingatlan ad helyet a konyhai szolgáltatást is ellátó Karcagi Többcélú Kistérségi Társulás Idősek Otthona és Háziorvosi Intézménynek, az időseket ellátó bentlakásos intézmény és a szociális konyha működtetése céljából.

Daróczi Erzsébet

Az épületen belül önálló egységet alkotó főzőkonyha részleges felújítása megtörtént, azonban a konyhai eszközök, konyhához kapcsolódó kiszolgáló helyiségek felújítása nem. Most a főzőkonyha és a kiszolgáló helyiségek teljes felújítása, átalakítása megvalósul a pályázaton elnyert 177 millió forintból – mondta el Simon Éva intézményvezető-helyettes, vezető ápoló kedden az intézmény Zöldfa úti telephelye előtt, ahol bemutatták az új autójukat is.

A 15 évesnél idősebb járművet 9,35 millió forintból egy új, Renault Trafic Furgon duplakabinos gépjárműre cserélhették, mely mostantól biztosítja a telephelyekre, óvodába az ételszállítást és a lakók szállítását is.

Szepesi Tibor polgármester elmondta, az idősek otthonában folyamatos fejlesztések zajlanak.

A főzőkonyha teljes felújításon esik át idén, vadonatúj berendezéseket építenek be, amelyek már megfelelnek a mai kor követelményeinek, energiahatékonyságának. Az ételszállítás is jelentős az idősek otthonában, hiszen több telephelyre kell kiszállítani az ételt, ez pedig csak autóval történhet.

Az eddigi autó rengeteg kilométert futott, kiszolgálta az intézményt, így mindenképpen szükséges volt újra cserélni, amely a beszerelt gépekhez hasonlóan megfelel a mai kor követelményeinek, teljesíti a szükséges elvárásokat.

F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő szerint is az otthon előző autójában már annyi kilométer volt, hogy ideje volt a kistérségnek új, korszerű járművet szereznie a kistérség szociális ellátására. Ez a korszerű, kis fogyasztású, modern autó mindenképp jól fogja szolgálni a szociális ágazatban ellátottak és dolgozók érdekeit is – fogalmazott a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában