FICSAK

2021.03.19. 11:30

A családok támogatása a mezőtúri alapítvány elsődleges célja

Az önkéntesek a rászorulók mindennapjait próbálják megkönnyíteni.

Rimóczi Ágnes

Tavaly nagy sikere volt a nyári FICSAK-tábornak, remélik, hogy az idén is megtarthatják

Forrás: Beküldött fotó

A FICSAK (Fiatal Családosok Klubja) Mezőtúr Alapítvány tavaly, a helyzetre való tekintettel elsősorban karitatív tevékenységekkel tudott foglalkozni, de tagjai egy percre sem tétlenkedtek.

– Egy támogatónk szavaival élve csendben tettük és tesszük a dolgunkat. Egész évben, napi szinten gyűjtöttünk és közvetítettünk ruha-, bútor-, számítógép-,élelmiszer -, tüzelőadományokat a felajánlók és a rászoruló családok között. És nemcsak helyi szinten próbáltunk segíteni, hanem országos kezdeményezésekhez is csatlakoztunk – számolt be a tevékenységükről Pozderka-Korcsok Anita.

Az alapítvány elnöke kiemelte, hogy az adománygyűjtések folytatódnak, már idén is több mint húsz családnak segítettek.

A lassan két éve működő szervezet természetesen sok egyéb más módon is igyekszik segíteni.

– Elsődleges célunk a helyi családok támogatása, az egészséges életmódra, környezetvédelemre való nevelés. Céljaink elérése érdekében figyeljük a pályázatokat és pályázunk is. Egy sikeres TOP-os pályázatnak köszönhetően egy, a városunkban működő, minden sportágat bemutató sportnapot szervezünk majd óvodások és általános iskolások részére, természetesen ennek megvalósítása a járványügyi helyzettől függ. Szintén sikeres elbírálásban részesült egy civil pályázatunk, így megrendezhetjük a tavaly elmaradt drogprevenciós napot, valamint idén is megtarthatjuk az ingyenes, egy hetes nyári táborunkat tizenöt hátrányos helyzetű gyermek részvételével. Bízunk benne, hogy a járványhelyzet alakulása lehetővé teszi majd a városi programokat, melyeken szintén részt vennénk – sorolta az idei terveket Pozderka-Korcsok Anita.

Tavaly nagy sikere volt a nyári FICSAK-tábornak, remélik, hogy az idén is megtarthatják
Fotó: Beküldött fotó

Az elnök kiemelte, hogy munkájuk természetesen nem lenne sikeres a támogatóik nélkül. Szerencsére egyre többen ismerik meg és segítik a FICSAK Országos Egyesületének mezőtúri tagszervezetét.

– Intézmények, civil szervezetek és magánemberek működnek velünk együtt. Általuk például eljutunk azokhoz, akiknek segítségre lehet szüksége, de szükség esetén számíthatunk rájuk akár a bútorok pakolásában is. Sok jó ember vesz körül minket, akik szívesen segítenek a rászorulóknak. Minden felajánlásnak örülünk, minden adományt szeretettel fogadunk, de szívesen várjuk az önkénteseket is, ugyanakkor azok jelentkezését is várjuk, akiknek bármiben segítségre van szükségük. Biztatom őket, hogy nyugodtan jelentkezzenek az alapítványnál, hiszen az adományozottak kilétét teljesen bizalmasan kezeljük, nem tesszük nyilvánossá a neveket, nem készülnek fotók – tette hozzá végül az elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában