fejlesztés

2021.03.19. 11:30

A főszezonra végezhetnek a felújítással Abádszalókon

Összességében mintegy öt kilométer utat tesznek rendbe három lépcsőben.

Ujvári László

Jelenleg egy körülbelül két kilométeres szakasz javításán dolgoznak a Magyar Közút munkatársai

Fotós: Ujvári László

Több lépcsőben valósul meg a Fegyvernek és Tiszafüred közötti 3216-os számú út felújítása. Már tavaly is számos szakaszon folyt a munka, jelenleg Abádszalóknál gyülekeznek a munkagépek.

– A beruházás első ütemében még tavaly elvégezték a kunhegyesi elágazás, valamint az abádszalóki vasútállomás közötti, mintegy másfél kilométeres szakasz felújítását, amely elképesztő állapotban volt – emlékeztetett Balogh Gyula polgármester.

Ezt a szakaszt február 11-én adták át, majd hozzáfogtak a második ütem előkészítéséhez. Március elején látott munkához a kivitelező, ezúttal a kunhegyesi elágazástól az abádszalóki Balassi út kereszteződéséig történik teljes pályás felújítás, körülbelül két kilométeres szakaszon.

– Már tervezés alatt áll a felújítás folytatása, a közbeszerzésnél tart a következő szakasz. Ha sikerül a végére pontot tenni, várhatóan a főszezonra elkészülhet a harmadik ütem is – tekintett előre a városvezető. – Ez a Balassi út és a város közigazgatási határát jelző tábla közötti szakaszt érinti majd – fűzte hozzá.

Jelenleg egy körülbelül két kilométeres szakasz javításán dolgoznak a Magyar Közút munkatársai
Fotó: Ujvári László

Ha minden a terv szerint halad, júniusban már bármely irányból jó minőségű úton érkezhetnek a turisták Abádszalókra. Reményének adott hangot, hogy a jövőben hasonló intenzitással folytatódik a 3216-os számú út felújítása Tiszafüred felé is, ahol a tavalyi évben már több rövid, kritikus szakasz megújult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában