Vasúti közlekedés

2021.03.28. 07:00

A Jászkunságot is érintik a menetrendi változások

Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt egyes vasútvonalakon a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

Szoljon.hu

Budapest, 2020. október 26. Kõbánya alsóra érkezik a MÁV KISS emeletes motorvonata Monorról. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTI / MTVA / Bizományosi

Fotó: Róka László

A Budapest–Cegléd–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon április 6-tól június 18-ig módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok. Elkezdődik a Vecsés­–Üllő–Monor szakaszon felújítása, és több fázisban, tervezetten ősz végéig tart – tájékoztatott a MÁV Zrt.

Néhány vonat kivételével a vonatok a Nyugati pályaudvarról korábban indulnak, és később érkeznek oda, a Nyugati és Cegléd között hosszabb menetidővel közlekednek. Egyes vonatok eltérő megállási renddel vagy nem teljes útvonalukon közlekednek, illetve teljes útvonalon szünetel a közlekedésük.

S50-es pótlóbuszok:

  • Május 26–27-én az éjjeli pótlás Vecsés és Üllő között Szolnok felé 1:13-kor és 3:13-kor, Budapest felé 0:13-kor indul.
  • Z50-es jelzésű zónázóvonatok, délutáni G50-es járatok

    A zónázó vonatok Budapest-Nyugati pályaudvar és Cegléd között óránként közlekednek, néhány vonat kivételével Üllő állomáson és Hosszúberek-Péteri megállóhelyen is megállnak. Ezen felül munkanapokon délután Budapestről 14:38-tól 18:38-ig óránként G50-es vonatok indulnak Cegléd, illetve Szolnok felé, Vecsés, Monor, Monorierdő, Ceglédbercel, Ceglédbercel-Cserő megállásokkal.

    A Budapest–Szolnok–Békéscsaba–Lőkösháza vonalon március 28-ig egyes vonatok módosított menetrend szerint, mert Tápiógyörgye és Újszász között pályakarbantartást végeznek.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában