Ötlet

2021.03.23. 19:55

Dalban fejezték ki hálájukat a szolnoki pedagógusok

A szolnoki Tóth Tamás tanító és vlogger, aki őszintén beszél a pedagógus pálya szépségeiről és nehézségeiről, valamint hétről hétre változatos, aktuális tartalmakat tölt fel a videócsatornájára. A de­cemberi karácsonyi közös éneklést – mellyel a pedagógusok együttérzésüket fejezték ki a családok irányába – követően egy újabb kedves ötlettel állt elő. Ezúttal a hétköznapi hősöknek, a szülőknek üzentek.

Köllő Judit

A szolnoki Tóth Tamás a különleges videóban szereplő pedagógusok fényképeit mutatja a képernyőn

Fotó: Nagy Balázs

A járvány miatt két hete immár az általános iskolások is otthonról tanulnak. A megváltozott élethelyzet nemcsak a pedagógusok számára okoz nehézséget, hanem a szülőknek is. A Tisztelet a szülőknek! című videóban – melyet a Tavaszi szél vizet áraszt kezdetű gyerekdallal kísértek – a pedagógusok kedves kis üzenetekkel szólították meg a szülőket.

– A tavalyi videónkat nagy hála és együttérzés övezte – mesélte Tóth Tamás.

– Felbátorodva ennek sikerén, az az ötletünk támadt megannyi kollégával együtt, hogy a kialakult helyzet miatt egy lelkesítő dallal örvendeztetjük meg a szülőket. Míg egy gimnazistát vagy főiskolást nem kell szülői felügyelet alatt tartani, addig ez a kisebbeknél nem megoldható.

– Pedagógusként úgy érzem, hogy ezek a szülők hatalmas segítséget nyújtanak a mi mindennapi munkánkhoz. Mindezt úgy, hogy mellette háztartást kell vezetniük és a munkahelyen helytállniuk, ami így együtt igazi kihívást jelenthet a számukra. Amiatt készült el ez a dal, hogy egyértelművé tegyük tiszteletünket a szülők felé. Bár ez egy nehéz helyzet, mégis megmutatja azt, hogy nekünk, pedagógusoknak és a szülőknek közös a célunk, hogy a gyermeknek a lehető legjobb legyen – szögezte le Tóth Tamás.

Azt tapasztalják, hogy a családokat nagyon meglepte ez a kedves gesztus.

– A visszajelzésekből egyértelműen azt szűrjük le, hogy jólesett nekik – folytatta a tanító.

– Arra is szerettük volna felhívni a figyelmet, hogy azok a pedagógusok, akiknek szintén kisgyermekük van, és otthonról tanítanak, ugyanúgy apait-anyait beleadnak a tanítványaik nevelésébe. Hiszem, hogy a pedagógia egyik szépsége, hogy célokat tűzzünk ki magunk elé, és azokat megvalósítsuk. Ez a cél pedig nem más, minthogy a lehető legjobb nevelésben részesítsük diákjainkat, bármilyen körülmények között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában